back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας θα αναδείξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις επαφές που θα έχει στην Ουάσιγκτον κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Μάλιστα την ώρα που απόψε θα περάσει το κατώφλι του Οβάλ Γραφείου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο ο φάκελος που θα έχει στα χέρια του θα είναι γεμάτος με σημαντικά ζητήματα. Για όσα θα συζητήσει με τον Τζο Μπάιντεν θα μας ενημερώσει ο Απόστολος Χονδρόπουλος…

Με ένα στρατηγικό πλήγμα για τη Ρωσία, η οποία αντιτίθεται εδώ και καιρό στην επέκταση του ΝΑΤΟ, ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη φινλανδική Βουλή για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος και η κυβέρνηση της χώρας θα θέσουν σε κίνηση τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, πιθανώς ακόμα και αύριο ενώ την ίδια ώρα και στη γειτονική Σουηδία η πρωθυπουργός δήλωσε ότι από σήμερα θα επιχειρήσει να διασφαλίσει ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη για την ένταξη στη βορειοατλαντική Συμμαχία. Η ιστορική αυτή αλλαγή για την πολιτική ασφάλειας των δύο Σκανδιναβικών χωρών αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης βρίσκει αντιστάσεις λόγω της άρνησης της Άγκυρας στην ένταξή τους στη συμμαχία. Πάντως ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η Τουρκία δεν θα «φρενάρει» ένταξη των δύο χωρών στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Την ίδια ώρα η Σουηδία στέλνει διπλωμάτες στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Άγκυρας στο σχέδιό της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ.

Οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι η Ρωσία απλώς θα ανεχθεί την απόφασή τους, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με το Intefax. Η απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι ένα λάθος το οποίο θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις τόνισε.

«Αν μάς επιτεθούν θα μας έχουμε βοήθεια, αν επιτεθούν σε άλλους θα βοηθήσουμε» υπογράμμισε νωρίτερα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν υποστηρίζοντας την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ κατά την ιστορική συζήτηση που διεξάγεται στο κοινοβούλιο.

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια νέα ρωσική επίθεση στην περιοχή του ανατολικού Ντονμπάς, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες τη νύχτα, προσθέτοντας ότι η λεγόμενη ειδική επιχείρηση τους έχει ήδη χρεοκοπήσει».

Κάλεσε δε για μια ακόμα φορά τη Δύση να επιβάλει εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Χάρκοβο έχουν φθάσει στα σύνορα με τη Ρωσία, όπως είπε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Την επίτευξη συμφωνίας για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει σταδιακό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του χρόνου, θα αναζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

«Είμαστε 27 και πρέπει να πείσω τους 27. Μεταξύ αυτών είναι κάποιοι οι οποίοι έχουν περισσότερα προβλήματα από άλλους. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ. Πρόσθεσε -ωστόσο- ότι δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις για τίποτα.

Το δρόμο για την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης άνοιξε η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ζητώντας από τους δικαστές της έδρας να κηρυχθεί ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τις πράξεις που του αποδίδονται για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

Η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί βρασμού ψυχικής ορμής και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τη θανάτωση του σκύλου και τις ψευδείς καταγγελίες του στις αρχές. Χαρακτήρισε κατασκευασμένη την απολογία του ,επισήμανε ότι ο ίδιος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή. Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στην κακοποιητική συμπεριφορά του κατηγορούμενου απέναντι στο ίδιο του το παιδί το οποίο τοποθέτησε στη σκηνή του εγκλήματος. Το απόγευμα, όπως εκτιμάται, θα εκδοθεί η ετυμηγορία.

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το πρωί 57χρονος στο σπίτι του στην οδό Βούλγαρη στην περιοχή της Ομόνοιας. Ο άνδρας με καταγωγή από το Πακιστάν έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο ενώ την αστυνομία για τον θάνατο του ειδοποίησε ο 28χρονος γιος του, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι αυτός χτύπησε με μαχαίρι τον πατέρα του ενώ κοιμόταν. Ο δράστης που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις από το μεσημέρι και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα