back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ομόφωνα ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου 2021. Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Δήμητρα Αυγουστοπούλου ανακοίνωσε την ετυμηγορία σύμφωνα με την οποία κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής ,θανάτωση του ζώου συντροφιάς και ψευδείς καταγγελίες στις Αρχές.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου Ευγενία Σταθουλοπουλου ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου για τη αναγνώριση ελαφρυντικών. «Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αποφάσισε επίσημα να αιτηθεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, τερματίζοντας το καθεστώς ουδετερότητας, μετά και την αντίστοιχη απόφαση της Φινλανδίας, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας Μαγκνταλένα Άντερσον. Επεσήμανε ότι η Σουηδία δεν επιθυμεί μόνιμες νατοϊκές βάσεις ή πυρηνικά όπλα επί των εδαφών της. Οι σκανδιναβικές χώρες δίνουν “εγγυήσεις ασφαλείας” στη Σουηδία και τη Φινλανδία μέχρι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ στην περίπτωση που δεχτούν επίθεση τονιζουν Νορβηγία, Δανία και Ισλανδία.

 

«Η Ελλάδα υποστηρίζει την επιθυμία Σουηδίας και Φινλανδίας να προσχωρήσουν στο ΝΑΤΟ, πρόκειται για κυριαρχικό τους δικαίωμα. Στο τέλος της ημέρας, δεν αναμένω ιδιαίτερα σοβαρές αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά στην ένταξη τους στη Συμμαχία. Δεν είναι, εξάλλου, η κατάλληλη ώρα να εργαλειοποιήσει κάποιος την προοπτική ένταξης των δύο αυτών χωρών στη Συμμαχία, ώστε να «παζαρέψει» άλλα ζητήματα, που μπορεί να έχει στο μυαλό του. Προσδοκώ πως αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί», είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC

 

Νωρίτερα , ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκτόξευσε απειλές προς το ΝΑΤΟ. «Η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών θα προκαλέσει σίγουρα την αντίδρασή μας».

Ένας από τους αρχικούς στόχους του Πούτιν με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ήταν να σταματήσει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

 

O πρόεδρος της Λευκορωσίας, και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, κατηγόρησε τη Δύση ότι επιδιώκει την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία, με στόχο την αποδυνάμωση της Ρωσίας. Κάλεσε τους ηγέτες των έξι μετα-σοβιετικών κρατών ( Αρμενία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία Λευκορωσία, Τατζικιστάν) να παραμείνουν ενωμένοι.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στην Ουκρανία, μια αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν ποσότητες νιτρικού αμμωνίου χτυπήθηκε από ρωσικό πλήγμα στην ΒΑ περιοχή του Χαρκόβου.

 

Προσπάθειες να πιέσουν δημοσίως την Ουγγαρία να άρει το βέτο της στο προτεινόμενο εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία κατέβαλαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, με τη Λιθουανία να δηλώνει ότι το μπλοκ «κρατείται σε ομηρεία από ένα κράτος – μέλος». Η Γερμανία επιθυμεί μια συμφωνία για την έγκριση του εμπάργκο πετρελαίου, το οποίο πρότεινε να διαρκέσει για χρόνια.

«Είμαι βέβαιη ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

 

Ανάπτυξη 3,5% φέτος και 3,1% το 2023, μετά από μια ισχυρή ανάπτυξη 8,3% το 2021, βλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις, που έδωσε στη δημοσιότητα. Δημοσιονομικά το 2023 αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα 1,3% του ΑΕΠ, από έλλειμμα 1,4% φέτος. Στο 6,3% ο πληθωρισμός, στα ίδια επίπεδα με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, στο 1,9% αναμένεται το 2023. Όσον αφορά το χρέος, αναμένεται να μειωθεί από το 193,3% του ΑΕΠ το 2021.

 

Στις 10.30 το βράδυ η συνάντηση στον Λευκό Οίκο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Επί τάπητος η κατάσταση στην Ουκρανία, το ενεργειακό, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικό έδαφος και ως ζήτημα που υπονομεύει και θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μια εποχή που απαιτείται ενότητα.Αύριο, Τρίτη, στις 6:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο.

 

Είκοσι τέσσερις ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας – 171 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – 3.357 τα νέα κρούσματα.

 

Αύριο θα συνεχιστεί η κατάθεση της ηθοποιού που καταγγέλλει απόπειρα βιασμού της από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

 

Νέα εποχή για τον Εθνικό Κήπο καθώς ο δήμος Αθηναίων παραδίδει σήμερα το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε πως εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια που είχε προς διάθεση για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός. Νεφώσεις και πιθανότητα βροχών από το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί . Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα