back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Παπαγιαννόπουλος: Πολιτική πίεση ώστε να θεσμοθετηθεί ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα: «ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα», ο Αθήνα 9. 84 σε συνεργασία με το περιοδικό Antivirus (avmag.gr), εκπέμπουν την Τρίτη 17  Μαϊου LIVE από την πλατεία Κοτζιά, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ μέσα από το pop up εξωτερικό στούντιο του σταθμού της πόλης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα καταπολέμησης των διακρίσεων.

Μιλώντας στον σταθμό της πόλης και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο εκδότης του περιοδικού Antivirus, Γιάννης Παπαπαγιαννόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της αυριανής ημέρας.

«Είναι μια αφορμή για ορατότητα για την κοινότητά μας, να δείξουμε τα προβλήματά μας, τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα παρά τις αντιξοότητες τις οποίες αντιμετωπίζουμε ως κοινότητες. Είναι κάποιες νίκες μας, μια αποτύπωση των δυσκολιών που ακόμη έχουμε, οι διεκδικήσεις μας, οι άνθρωποι που μας στηρίζουν».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!», μέσω της οποίας το περιοδικό ANTIVIRUS επιδιώκει να αναδείξει το ζήτημα της ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία και να τονίσει ότι καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική.

«Πρόκειται για μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από την ισότητα στο γάμο. Θέλουμε να καταδείξουμε ότι ο ομόφυλος γάμος δεν είναι μια πραγματικότητα, δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα με όλο τον υπόλοιπο κόσμο και κατ’ επέκταση δεν έχουμε το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Επίσης, υπάρχουν κληρονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα τα οποία δεν καλύπτει το σύμφωνο συμβίωσης. Θέλουμε να εξηγήσουμε ότι είναι άδικο να μην έχουμε το ίδιο δικαίωμα με τον υπόλοιπο κόσμο», σημείωσε.

Τελικός στόχος, σύμφωνα με τον Γιάννη Παπαπαγιαννόπουλο είναι να ενώσουν όλοι τις φωνές τους, πολίτες, φορείς, ιδρύματα και κόμματα δημιουργώντας πολιτική πίεση ώστε να θεσμοθετηθεί ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 50.000 υπογραφές στο «Πες το ναι» και ο αριθμός θα ανέβει κι άλλο. Τα θετικά σχόλια είναι σημαντικά περισσότερα από τα αρνητικά και η καμπάνια έχει αγκαλιαστεί από πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου», συμπλήρωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα