back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προβλήματα στην πώληση της Τσέλσι

Διαβάστε επίσης

Θολό το τοπίο ξανά στην Τσέλσι, όπως αποκάλυψε κυβερνητική πηγή στο BBC κινδυνεύει σοβαρά η πώληση της ομάδας στην κοινοπραξία του Τοντ Μπόελι. 

Όπως προκύπτει απ’ όσα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη εγγυήσεων από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, σχετικά με την παραίτηση από το δάνειο υψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ρώσος ολιγάρχης εγγυήθηκε ότι τα κέρδη από την πώληση θα επιστραφούν σε σκοπούς αλληλεγγύης, ωστόσο, όπως εξηγεί το BBC, αρνείται να δώσει νομικές εγγυήσεις, κάτι που οδηγεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διστάζει να δώσει την έγκρισή της για τη συμφωνία.

Και αυτά τη στιγμή που η Τσέλσι λειτουργεί με ειδική άδεια που λήγει στις 31 Μαΐου.

«Υπάρχουν προθεσμίες στο τέλος αυτού του μήνα και στις αρχές Ιουνίου, οι οποίες εάν δεν τηρηθούν, θα είχαν ως συνέπεια, είτε τον αποκλεισμό του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε από την Premier League», ανέφεραν πηγές στο BBC.

Είναι κατανοητό ότι οποιαδήποτε πώληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, όταν θα συνεδριάσει η Premier League για να χορηγήσει στους συλλόγους τις άδειες που χρειάζονται για να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν.

Πηγή κοντά στην κοινοπραξία του Τοντ Μπόελι, ανέφερε στο BBC: «Η κοινοπραξία έχει δεσμευτεί να αγοράσει την Τσέλσι και να συμβάλει στην επιτυχία του αγγλικού ποδοσφαίρου».

Πάντως, όπως σημειώνει το BBC, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής κυβέρνησης, υπάρχει πλέον «συναγερμός», καθώς η εξαγορά των πρωταθλητών Ευρώπης θα μπορούσε να «ματαιωθεί» εάν δεν τηρηθούν οι προθεσμίες.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα