back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή – Ο τρόμος του «blackout challenge»

Διαβάστε επίσης

Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο θάνατος 14χρονoυ αγοριού στα Κάτω Πατήσια, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργοπούλου έδωσε εντολή για  τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 14χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Η «πρόκληση» αυτή ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκεκριμένη πρόκληση έχει αποβεί μοιραία αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Κολωνού οι οποίοι λαμβάνουν καταθέσεις από την οικογένεια και τους συμμαθητές ενώ αναμένεται να ερευνηθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του ανήλικου όπως επίσης και εάν ήταν ενεργός στα social media.

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται πιθανότατα σήμερα .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα στον 14χρονο βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο ήδη έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί και αυτό εξονυχιστικά.

Μίνα Μουστάκα, Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα