back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Βεσυρόπουλος: Φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη

Διαβάστε επίσης

«Μέσα από την ισχυροποίηση και μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στοχεύουμε στη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση της απασχόλησης και του εισοδήματος των εργαζομένων», τόνισε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νομοσχεδίου που προβλέπει την παροχή φορολογικών κινήτρων για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και συμμετοχή ελεύθερων επαγγελματιών σε συνεργατικά σχήματα, ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι το φορολογικό όφελος μπορεί να φτάσει και τις 500.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που θα συγχωνευθούν.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ανέφερε ότι «η κυβερνητική πρόταση είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις επιταγές της πρότασης Πισσαρίδη και ακολουθεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της φθηνής ανάπτυξης».

«Κακώς περιοριζόμαστε σε φορολογικά κίνητρα και θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε άλλες συνέργειες αξιοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης», παρατήρησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Να σημειωθεί, ότι οι βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου, προβλέπουν τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα συγχωνευτούν από 22% που είναι σήμερα στο 15,5% και στο 11% για τους αγρότες. Προϋπόθεση είναι η νέα εταιρική σχέση που θα δημιουργηθεί λόγω της συγχώνευσης, να έχει διάρκεια τουλάχιστον πέντε ετών. Γενικότερα, το μέτρο αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που μετά τη μετατροπή τους σε ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα θα απασχολούν περισσότερους από εννέα υπαλλήλους, ενώ θα πριμοδοτούνται επιτυχημένες μορφές συνεργασίας, όπως η συμβολαιακή γεωργία και το franchising.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα