back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άδ. Γεωργιάδης: Όσο διαρκεί ο πόλεμος οι τιμές στα καύσιμα θα είναι υψηλές

Διαβάστε επίσης

«Αυτό που ζούμε με τις τιμές των καυσίμων είναι η τέλεια καταιγίδα» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι όσο διαρκεί ο πόλεμος οι τιμές στα καύσιμα θα είναι υψηλές. Μάλιστα υποστήριξε ότι την περασμένη Παρασκευή η τιμή των καυσίμων ήταν η υψηλότερη τιμή όλων των εποχών, καθώς ούτε στην πετρελαϊκή κρίση του 70 δεν ήταν τόσο μεγάλη.

Με αφορμή την επίσκεψή του στα ΕΛΠΕ και στη Motor oil ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι ο λόγος που έγινε αυτή η επίσκεψη είναι για να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα ελέγξει όλο τον κύκλο των καυσίμων και όχι μόνο τα μικρά πρατήρια και θα βάλει πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν την διάταξη και πουλάνε με μεγαλύτερο κέρδος από την πρώτη Σεπτεμβρίου. «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του υπουργού.

Όσον αφορά τη διάταξη για τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας των πρατηρίων που αισχροκερδούν, εφόσον είτε τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν ξεπερνούν τις 50000 ευρώ, είτε έχουν υποτροπιάσει, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η διάταξη σταθμίζει δύο αγαθά, δηλαδή την προστασία του καταναλωτή και την προστασία της επιχείρησης από ένα λανθασμένο πρόστιμο που μπορεί να καταπέσει στα δικαστήρια.

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα