back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 10-9: Ιστορικός θρίαμβος με «ήρωα» τον Καβουσανό

Διαβάστε επίσης

Ο Απόλλων Σμύρνης, με πρωταγωνιστές τον Αλέξανδρο Γούνα και τον νεαρό τερματοφύλακα Βασίλη Καβουσανό, νίκησε 10-9 τον Ολυμπιακό στο Σεράφειο κολυμβητήριο και ισοφάρισε σε 1-1 την ημιτελική σειρά των πλέι-οφ της Α1 ανδρών.

Η πρόκριση θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι, την Τετάρτη (18/5) στον Πειραιά, με τους “ερυθρόλευκους” να είναι το μεγάλο φαβορί, όμως ήδη η ομάδα του Απόλλωνα έγραψε ιστορία, αφού είναι η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια που ο Ολυμπιακός γνωρίζει την ήττα σε εγχώρια διοργάνωση από ομάδα πλην της Βουλιαγμένης! Η τελευταία που το είχε καταφέρει ήταν η Χίος, στο αντίστοιχο παιχνίδι (δεύτερος ημιτελικός) της σεζόν 2011-12.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έδειξε από την αρχή ότι πίστευε στη μεγάλη έκπληξη. Μετά το 1-2 των πρώτων λεπτών, οι γηπεδούχοι “έτρεξαν” ένα επιμέρους σκορ 6-1 και απέκτησαν διαφορά τεσσάρων τερμάτων (7-3), λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό οι “κυανόλευκοι” είχαν πολυφωνία στην επίθεση, ενώ ο Καβουσανός, που αντικατέστησε τον τραυματία Γαλανόπουλο, έκανε απίθανα πράγματα, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι του Φιλίποβιτς.

Όπως ήταν φυσικό, ο Ολυμπιακός αντέδρασε, κυρίως βελτιώνοντας την άμυνά του, αλλά στην επίθεση συνέχισε να έχει προβλήματα στον παίκτη παραπάνω. Ο Γενηδουνιάς στην εκπνοή της τρίτης περιόδου μείωσε σε 9-7 και έδωσε το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση. Με τους παίκτες του Απόλλωνα να έχουν κουραστεί και απλά να “ροκανίζουν” το χρόνο, οι πρωταθλητές πλησίασαν στο γκολ με τον Μπούσλιε και ισοφάρισαν 9-9 με τον Φιλίποβτς, 2΄31΄΄ πριν τη λήξη.

Στην επόμενη επίθεσή τους, οι γηπεδούχοι κέρδισαν αποβολή, γύρισαν ψύχραιμα τη μπάλα και ο Γούνας “εκτέλεσε” τον Ζερδεβά, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του τέρμα, που έμελλε να είναι και το νικητήριο. Οι “ερυθρόλευκοι” στην επόμενη επίθεσή τους απέτυχαν να σκοράρουν σε τέσσερα (!) διαδοχικά σουτ, ο Απόλλων εξάντλησε το χρόνο του και ο Ολυμπιακός είχε μία τελευταία ευκαιρία σε επίθεση 7 εναντίον 6 (αφού προωθήθηκε και ο Ζερδεβάς), αλλά ο απίθανος Καβουσανός έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, αποκρούοντας στη γωνία του το σουτ του Δερβίση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα