back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Κούντουρος: Βελτιώθηκε η κοινωνική αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά αυξήθηκε ανησυχητικά η ρητορική μίσους

Διαβάστε επίσης

«Μπορεί οι κοινωνίες να είναι πιο ανοιχτές, πιο ανεκτικές, να έχει βελτιωθεί η κοινωνική αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ωστόσο οι στατιστικές δείχνουν μια ανησυχητική αύξηση της ρητορικής μίσους κατά ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», δήλωσε ο Χάρης Κούντουρος υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στις Αθηνά Κορλίρα και Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Όπως είπε ο κ. Κούντουρος «υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την αύξηση της ρητορικής μίσους όπως για πχ η ανάπτυξη της τεχνολογίας που πέρα από τα θετικά της δίνει τη δυνατότητα ανώνυμα και σκοτεινά κάποιοι πίσω από έναν υπολογιστή να βγάζουν την κακία και το μένος τους απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα»

Υπενθύμισε ότι το ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα του κάλεσε τα κράτη μέλη να θεσπίσουν νομοθεσία κατά της ρητορικής μίσους και η Κομισιόν να αναγάγει τη ρητορική μίσους σε έγκλημα ενώ και η Φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε ότι η Επιτροπή θα κινηθεί για την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

“Το Ευρωκοινοβούλιο μέσω ψηφισμάτων καλεί την Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία. Το ευρωκοινοβούλιο μάλιστα μπορεί να κινηθεί νομικά κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν η τελευταία δεν αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία» τόνισε.

Τέλος σχετικά με την ανακήρυξη της ΕΕ ως ζώνης ελευθερίας για τους ΛΟΑΤΚΙ
τόνισε πως σε αυτήν «τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πρέπει να χαίρουν ασφάλειας, εκτίμησης και αξιοπρέπειας και ήρθε ως απάντηση σε όσα ακραία συνέβαιναν σε χώρες όπως στην Πολωνία όπου 100 περιοχές έβγαλαν ζώνες απαγόρευσης εισόδου σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα