back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο μιλάει στις έξι το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο εκτιμούν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση, εκφράζοντας ικανοποίηση από την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Τους δύο ηγέτες απασχόλησαν ο πόλεμος στην Ουκρανία, το ενεργειακό, οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει ξανά και θεωρώ πως έχουμε μπροστά μας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Διεμήνυσε ότι η χώρα μας θα αναζητά πάντα την ειρηνική επίλυση των διαφορών με τους γείτονες μας αλλά δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία και στο Κυπριακό, παροτρύνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο, να επιστρατεύσει όλη την επιρροή του προκειμένου να εκκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν θα δεχθεί μία λύση των δύο κρατών».

Ενδιαφέρουσα ήταν και η αποστροφή του πρωθυπουργού για την πρόθεση της Αθήνας να ενταχθεί στο πρόγραμμα των μαχητικών F 35 πριν από το τέλος της τρέχουσας 10ετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Τζο Μπάιντεν όλες τις λεπτομέρειες, που αφορούν στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και δη τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά.

«Νομίζω πως η σημαντικότερη αποστολή μας είναι η θωράκιση της δημοκρατίας και των αξιών της ανά τον κόσμο», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Ενόχληση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Για «σόου» της Ελλάδας και του Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον έκανε λόγο ο Τούρκος ανταποκριτής του Haber Turk.

«Ο κύριος Μητσοτάκης “λανσάρει” στις ΗΠΑ το ρόλο του ελληνικού κράτους ως “καλού παιδιού” στο ΝΑΤΟ, αλλά και ως “μεσάζοντα” για τις ενεργειακές μπίζνες που προωθούνται -με κυρίαρχο το ρόλο των ΗΠΑ- στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Με φόντο τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, ξεκίνησαν ήδη στην Γερμανία περικοπές στον δημόσιο φωτισμό. Η αρχή έγινε από ορισμένους δήμους -όπως της Βαϊμάρης, του Ανόβερο και της Βρέμης.

Χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων σημείωσε σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου, πέφτοντας στα 87,6 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Νέα άνοδο όμως σημείωσε η τιμή του πετρελαίου φθάνοντας στα 105 ευρώ.

Υπογράφηκε το επίσημο αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η διαδικασία υπογραφής του μεταδόθηκε ζωντανά από τη δημόσια σουηδική τηλεόραση. «Κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα μας», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο βήμα ως «μεγάλο» και «σοβαρό». Το επίσημο έγγραφο αναμένεται να σταλεί στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, μαζί με αυτό της Φινλανδίας, με πρώτο παραλήπτη τον ΓΓ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Για δεύτερη φορά διεκόπη εκ νέου για τις 17 Ιουνίου η δίκη με κατηγορούμενο πρώην ντράμερ μουσικού συγκροτήματος ο οποίος δικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για αδίκημα που αφορά σε σεξουαλική κακοποίηση ενός εξάχρονου κοριτσιού.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Τρανσφοβίας σήμερα. Ως πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ’ αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας αναφέρει στο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κανένας μόνος του σ’ αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα» είναι το σύνθημα …. και στο πλαίσιο των γενεθλίων των 35 χρόνων του Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, εστιάζει στην σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας. Σε συνεργασία με το περιοδικό Antivirus (avmag.gr), φιλοξενεί έως τις 8 το βράδυ στους 98.3 στα FM πολιτικούς, συλλογικότητες, καλλιτέχνες και οργανώσεις επιχειρώντας να δώσει φωνή στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, LIVE από την πλατεία Κοτζιά μέσα από το pop up εξωτερικό στούντιο του σταθμού της πόλης.

Θέλουμε μια πόλη που ο καθένας και καθεμία να είναι αυτός ή αυτή που θέλει να είναι. Μια πόλη ανοιχτή, ακομπλεξάριστη, συμπεριληπτική, μια πόλη από όλους για όλους. Αυτό είναι το μέλλον που έρχεται με ορμή, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη θέμα ορατότητας και έλλειμμα ίσων δικαιωμάτων γι’ αυτό όπως είπε έχει στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την καμπάνια “πες το ναι” και με κάθε ευκαιρία δηλώνει δημόσια την επιθυμία του να οργανωθεί ο πρώτος γάμος στο δημαρχείο της Αθήνας.

Αντιμετωπίζουμε συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας. Είναι σημείο προόδου που ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα με αφορμή αυτή τη μέρα. Η ομοφοβία είναι επιλογή και σας καλούμε να πάψετε να είστε ομοφοβικοί τόνισε μεταξύ άλλων στο σταθμό μας ο Μιχάλης Λώλης, αστυνομικός- μέλος των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών Ευρώπης.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στα ορεινά. Έως 30 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αθήνα. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα