back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Εμείς δεν θα ανεχτούμε καμία πράξη που θα παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και αυτό περιλαμβάνει και τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά που πρέπει να σταματήσουν άμεσα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή υπογράμμισε πως η χώρα μας είναι αταλάντευτα υπέρ της Ουκρανίας και κατά της επιθετικότητας του κ. Πούτιν για την οποία επισήμανε ότι δεν θα επιτύχει και δεν πρέπει να επιτύχει όχι μόνο επ’ ωφελεία της Ουκρανίας, αλλά για να σταλεί το μήνυμα ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός και οι πράξεις επιθετικότητας που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο δεν θα γίνουν ανεκτά από την διεθνή κοινότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα ενεργειακά, αλλά και στην εικόνα της Ελλάδας ως μία χώρα με δυναμική οικονομία και φιλικό περιβάλλον στις επενδύσεις, ενώ έκανε αναφορά και στην ανάγκη επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ θα καταθέσουν αύριο Σουηδία και η Φινλανδία. Την Πέμπτη η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο θα συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα η πρωθυπουργός της Σουηδίας ανέφερε ότι η Στοκχόλμη είναι έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία, προκειμένου να επιλυθούν όποια ζητήματα έχει η Άγκυρα σχετικά με τις αντιρρήσεις της.

Εναλλακτικό σχέδιο για το ρωσικό αργό επεξεργάζονται οι ΗΠΑ. Αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζουν να προτείνουν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 που ξεκινά αύριο η ΕΕ να επιβάλλει δασμούς στο ρωσικό αργό, αντί για ένα πλήρες εμπάργκο, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή του αργού.

Το πιθανό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν παγκοσμίως οι τιμές πετρελαίου, προειδοποίησε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εικόνες μετά την εκκένωση του εργοστασίου χαλυβουργίας του Αζοφστάλ έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν, απομακρύνθηκαν από το πολιορκημένο εργοστάσιο και παραχώρησαν τον έλεγχο της πόλης στη Ρωσία μετά από 83 ημέρες βομβαρδισμών.

6937 νέα κρούσματα, 21 θανάτους και 167 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Τη χορήγηση της 3ης δόσης εμβολίου σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών που πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών. Κατά την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών θα αποφασιστεί η χρήση ή μη μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας η χρήση της στα νοσοκομεία παραμένει υποχρεωτική.

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας για την πάταξη της παραβατικότητας με τη συμμετοχή 130 αστυνομικών.

Νέα πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναδείχθηκε η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Τρανσφοβίας σήμερα. «Ως Πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ’ αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας», αναφέρει στο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ως Σοσιαλδημοκράτες δουλεύουμε για μια ανοιχτή και προοδευτική κοινωνία, όπου όλες οι ατομικότητες εκφράζουν ελεύθερα την ταυτότητά τους χωρίς φόβο και αμηχανία, ανεφερε σε tweet o Προέδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

«ΠΟΛΗχρωμη Αθήνα» είναι το σύνθημα, και στο πλαίσιο των γενεθλίων των 35 χρόνων του Αθήνα 9. 84, ο σταθμός της πόλης, εστιάσε στην σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας, φιλοξενώντας πολιτικούς, συλλογικότητες, καλλιτέχνες και οργανώσεις επιχειρώντας να δώσει φωνή στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

«Υπάρχει ακόμη θέμα ορατότητας και έλλειμμα ίσων δικαιωμάτων, γι’ αυτό έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την καμπάνια «πες το ναι» και με κάθε ευκαιρία δηλώνω δημόσια την επιθυμία μου να οργανωθεί ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών στο δημαρχείο της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με τον Δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη θα συναντηθεί την Τετάρτη ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές με θέμα την αγωγή που κατέθεσαν 59 μέλη του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μπλοκάροντας την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, από το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τη νύχτα θα ενισχυθούν έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα