back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διαδηλώσεις στην Μελβούρνη για τον Φερντινάντο Μάρκος τζούνιορ

Διαβάστε επίσης

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας προκάλεσε στην Μελβούρνη η ιδιωτική επίσκεψη του εκλεγμένου πρόσφατα προέδρου των Φιλιππίνων Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ στην Αυστραλία .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Age οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ιδιωτική επίσκεψη του Μάρκος στη χώρα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι γιος του πρώην δικτάτορα Φερντινάντ Μάρκος και η επιστροφή της πολιτικής δυναστείας στην εξουσία έχει διχάσει τη χώρα.

Ο πατέρας του εκλεγμένου προέδρου πέθανε αυτοεξόριστος στην Χαβάη το 1989.Ο πρώην δικτάτορας Φερντινάντ Μάρκος, η σύζυγός του Ιμέλντα και ο στενός τους κύκλος υπεξαίρεσαν περίπου 10 δισεκατομμύρια σε δημόσιο χρήμα όσο βρίσκονταν στην εξουσία ενώ εκατομμύρια Φιλιππινέζοι ζούσαν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας. Δεκάδες χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν ή φονεύθηκαν.

Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από την πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Αυστραλία ενω το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει.

Εκπρόσωπος του Μάρκος στη Μανίλα δεν απάντησε σε ερωτήματα του Reuters, αλλά πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα