back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λαβρόφ: Σουηδία – Φινλανδία συμμετείχαν ήδη σε νατοϊκές ασκήσεις

Διαβάστε επίσης

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή». Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Nοvosti, τεκμηρίωσε αυτή την άποψη, λέγοντας ότι και οι δύο χώρες «συμμετέχουν εδώ και χρόνια σε Νατοϊκές ασκήσεις».

Επανέλαβε, εντούτοις, την άποψη ότι η αντίδραση της Ρωσίας έναντι των δύο σκανδιναβικών κρατών θα κριθεί από το είδος των δυνάμεων που θα αναπτύξει το ΝΑΤΟ επί των εδαφών τους.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι «στρατιωτικοί σύμβουλοι των οποίων», όπως είπε, «υπαγορεύουν στους Ουκρανούς εθνικιστές τί να κάνουν και τους δίνουν απόρρητες πληροφορίες, θα πρέπει να θεωρούνται κάτι παραπάνω από μη φιλικές». «Είναι επιεικής ο όρος ”μη φιλικές”. Θα έλεγα ότι είναι εχθρικές, διότι αυτό που κάνουν είναι να εξαπολύουν πόλεμο”, είπε.

Η Ρωσία έχει συντάξει μία λίστα «μη φιλικών» κρατών, η οποία, κατά κύριο λόγο, αποτελείται από μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και μη μέλη, όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία, που επίσης έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα