back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Λώλης: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή, η ομοφοβία είναι

Διαβάστε επίσης

Είναι ο πρώτος ‘Eλληνας αστυνομικός που δήλωσε ανοιχτά γκέι, ο Μιχάλης Λώλης, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωπος της Ελληνικής ένωσης ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών της Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών Ευρώπης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 στο πλαίσιο του ειδικού αφιερώματος για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

«Η απόφασή μου να μιλήσω ανοιχτά για μένα είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων. ‘Εχω μια υπέροχη οικογένεια που με αποδέχτηκε και με σεβάστηκε όπως και οι φίλοι μου, οπότε θεώρησα ανόητο να κρύβομαι, έπρεπε να είμαι ειλικρινής απέναντι σε όλους. Είχα ξεπεράσει τον φόβο και την ντροπή της αποκάλυψης, την εσωτερικευμένη ομοφοβία δηλαδή. Ήθελα την ορατότητα» είπε μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

‘Οπως διηγήθηκε, όταν δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος πέρασε ακόμα και από πειθαρχικό. «Ευτυχώς όλα αυτά πια έχουν ξεπεραστεί και τώρα είμαι παράδειγμα αποδοχής μέσα στην αστυνομία» τόνισε υπογραμμίζοντας πως «μέσα στο Σώμα υπάρχουν και δυο τρανς αστυνομικοί οι οποίοι είναι επίσης παραδείγματα αποδοχής».

Χαρακτήρισε σημείο προόδου το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός φέτος, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέρσι, έστειλαν μήνυμα με αφορμή αυτή την ημέρα και τόνισε. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι «η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή. Η ομοφοβία είναι επιλογή και σας καλούμε να πάψετε να είστε ομοφοβικοί».

Σχετικά με το εάν θα μετάσχουν οι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί στο φετινό Athens Pride ο Μιχάλης Λώλης ανέφερε ότι η παρουσία τους είναι αμφίβολη. «Το 2019 δεν μας επέτρεψαν να συμμετάσχουμε. Ακόμη και η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχτεί αστυνομικούς. Δυστυχώς, συνάδελφοί μου έχουν δώσει αρνητικά δείγματα γραφής, αλλά όλοι οι αστυνομικοί δεν είμαστε ίδιοι» είπε και επανέλαβε: «Για κάποιους μέσα στη LGBTQI κοινότητα είμαι μπάτσος και μέσα στην Αστυνομία είμαι αδερφή»

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα