back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Προώθηση της Ελληνο-Αμερικανικής συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης

Διαβάστε επίσης

Την Ελληνο-Αμερικανική συνεργασία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις συμπράξεις πανεπιστημίων των δύο χωρών παρουσίασε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε εκπροσώπους 20 κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Η υπουργός Παιδείας, η οποία συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον θα συμμετέχει σε διμερείς συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of InternationalEducation, ΙΙΕ) στην Ουάσινγκτον.

Στην εκδήλωση της Τετάρτης η κ. Κεραμέως θα αναπτύξει ενώπιον των παρευρισκόμενων τις συνεργασίες που ήδη έχουν εγκαθιδρυθεί από την εκκίνηση του προγράμματος καθώς και τις μεταρρυθμίσεις τις τελευταίας τριετίας που καθιστούν τις συνεργασίες με ιδρύματα του εξωτερικού πιο πρόσφορες και πολυδιάστατες.

Παράλληλα, θα προβεί σε επιμέρους διαλόγους με εκπροσώπους των Αμερικανικών Πανεπιστημίων, όπως Johns Hopkins University, Stockton University, University of Pennsylvania, GeorgetownUniversity, και William and Marry University, με στόχο αφ’ ενός την ενημέρωση για την πορεία των ήδη υπαρχουσών συνεργειών, αφ’ ετέρου την προσέλκυση νέων, μέσα από την ανάδειξη της χώρας μας σε αξιόπιστο εταίρο και διεθνή εκπαιδευτικό κόμβο.

Η Νίκη Κεραμέως έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Georgetown John DeGioia, με την Αναπλ. Υπουργό Εξωτερικών υπεύθυνη για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού Lee Satterfield, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα ελληνικά σχολεία των ΗΠΑ, συμμετείχε στην ιστορική επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ JoeBiden και το Λευκό Οίκο, όπου συνομίλησε με την Πρόεδρο της Αμερικανικής Βουλής.

Η διμερής συνεργασία, ωστόσο, δεν περιορίζεται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς το Υπουργείο Παιδείας έχει αναπτύξει και στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια βαθμίδα συνέργειες με τις ΗΠΑ, μέσα από προγράμματα όπως το “TechGirls”, ένα θερινό πρόγραμμα σπουδών με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη κοριτσιών 15-17 ετών προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στους τομείς STEM (Science, Technology, Engineering and Maths), ο διαγωνισμός STEM StarsGREECE, το πρόγραμμα εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας (ACCESS), η ανταλλαγή μαθητών Future Leaders ExchangeProgram (FLEX), η συνεργασία για την εκπαίδευση σε θέματα Ολοκαυτώματος.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα