back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σ. Μποβιάτσης: Ελπίζω κάποια στιγμή η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να έχει ίσα δικαιώματα με όλους τους πολίτες

Διαβάστε επίσης

«Οι διεκδικήσεις δεν σταματάνε, ελπίζω κάποια στιγμή η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα άτομα που ανήκουν σε αυτήν να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους πολίτες σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία» ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Σαπφώ Ματσιώρη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, ο Σπύρος Μποβιάτσης, Κοινωνικός Επιστήμονας στην “Colour Youth”http://www.colouryouth.gr
‘Όπως είπε «στη ρίζα των διεκδικήσεων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι η ισότιμη αντιμετώπιση και η αναγνώριση όλων των πολιτών. Αυτό που θέλει η κοινότητα είναι να μπορεί να ζήσει τη ζωή της» τόνισε.
Συγκρίνοντας το παρελθόν με το “σήμερα” ο κ. Μποβιάτσης είπε ότι  σαφώς η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά αυτό δεν αρκεί. «Πάντα πρέπει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κάθε εποχής» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα του 2022 ως ευρωπαϊκή χώρα  είναι πίσω στις νομοθεσίες.
«Ακόμα και σε αυτά που έχουν θεσπιστεί υπάρχουν ελλείψεις. Πάντα ,όταν θεσπίζεται ένας νόμος, πρέπει τα άτομα της κοινότητας να τον δεχτούν, πάντα δηλαδή πρέπει απο την κοινότητα να γίνει κάποια υποχώρηση. Είναι σαν να διαπραγματεύεσαι την αξιοπρέπειά σου όσον αφορά στα δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα