back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Αύριο οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Το τέλος της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και διευκρίνισε πως, «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους πράγμα το οποίο θα αποφασίσει αύριο η επιτροπή των ειδικών.

Το πλεονέκτημα, όπως είπε, στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η μάσκα να διατηρηθεί στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, σε χώρους φροντίδας και στα σούπερ μάρκετ. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα.

Ερωτηθείς για τη χρήση μάσκας σε αεροπλάνο και αεροδρόμια τόνισε μεταξύ άλλων πώς «ακολουθούμε κοινές πολιτικές με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν κινούμαστε μόνοι μας. Ωστόσο, εξήγησε ότι ως προς την εξειδίκευση εναπόκειται στο κράτος-μέλος σημειώνοντας ότι επειδή η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός, «πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή»..

Θα παραμένει η σύσταση αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή Εμπεριρογνομώνων, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Εμβολιασμοί

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, ο υπουργός Υγείας έκανε κάλεσμα, όσοι είναι άνω των 60 που ήδη έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα, πάντοτε ως σύσταση, να πάνε να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ακόμα και τώρα που δεν πιέζεται το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μια ευάλωτη κατάσταση να ρισκάρει τη νόσηση από τον κορονοϊό. Θα είμαστε προετοιμασμένοι, όπως μας υποδείξουν οι ειδικοί και πανέτοιμοι για εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού τους φθινοπωρινούς μήνες, είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Πλεύρης.

Novartis

Αυτή τη στιγμή το Νομικό Συμβούλιο του κράτους έχει αποφασίσει τρεις ενέργειες οι οποίες υλοποιούνται. Η πρώτη ενέργεια είναι να κατατεθεί αγωγή για την προσβολή του Ελληνικού Δημοσίου, με επιφύλαξη του Ελληνικού Δημοσίου να ζητήσει αποζημίωση και για τη ζημιά που θα έχει πάθει. Αυτή η αγωγή είναι έτοιμη κι ήδη έχω δώσει εντολή να κατατεθεί, τις επόμενες μέρες κατατίθεται. Προσέξτε αυτή η αγωγή αφορά αποκλειστικά και μόνο τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν από την αμερικανική δικαιοσύνη και όπως πήρε αποζημίωση το αμερικανικό δημόσιο να λάβει και το ελληνικό. Θα διατηρήσουμε την επιφύλαξη για αγωγή αν υπάρξει ζημία επιπλέον και αποδειχτεί από τις υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια.

Κι έχει συσταθεί και μια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, γιατί σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο όταν κατατεθεί μια αγωγή υποχρεωτικά πρέπει να γίνει μία διαπραγμάτευση. Άρα πλέον έφτασε η ώρα που η Novartis, το λέω ευθέως, θα λογοδοτήσει για το πραγματικό σκάνδαλο, που το σκάνδαλο είναι αυτή τη στιγμή η κατεύθυνση συνταγογράφηση και όχι για τη σκευωρία που πολλοί επένδυσαν αφήνοντας τη Novartis στο απυρόβλητο.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα