back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης: Αύξηση του προϋπολογισμού για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, στα 35 εκατομμύρια €

Διαβάστε επίσης

Την αύξηση του προϋπολογισμού για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού , στα 35 εκατομμύρια € (από 30 εκατομμύρια €), ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του , στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ο κ. Χατζηδάκης, διευκρίνισε ότι μέσω της αύξησης των κονδυλίων θα επιχειρηθεί η στήριξη περιοχών οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και προανήγγειλε βελτίωση των όρων υλοποίησης του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται είτε αύξηση του αριθμού των δικαιούχων είτε των διανυκτερεύσεων στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας, “φωτογράφισε” νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις σχετικά με τις οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα ευθυγραμμιστούν – όπου δεν είναι ήδη ευθυγραμμισμένες – με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τους φόρους.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της τουριστικής περιόδου, ο υπουργός τόνισε πως τα στοιχεία έχουν ξεκινήσει να δείχνουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. «Στο ΕΡΓΑΝΗ τον Απρίλιο καταγράφηκε ρεκόρ 20ετίας όσον αφορά στο ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων και την διαφορά την κάνουν ο τουρισμός και ο επισιτισμός.

Ωστόσο, σε ειδική αναφορά για τις εργασιακές σχέσεις στον τουριστικό κλάδο, ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι:

Οι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ τόσο όσον αφορά τα μισθολογικά και το ωράριο όσο και σε σχέση με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων θα είναι αυστηροί.

Η κλαδική Σύμβαση Εργασίας που είχε υπογράψει η ΠΟΞ με τους εργαζόμενους στον κλάδο των ξενοδοχείων έχει κηρυχθεί υποχρεωτική και εφαρμόζεται. Βούληση του υπουργείου είναι να γίνει υποχρεωτική και η σύμβαση στον επισιτισμό, από τις 31 Μαΐου, οπότε συνεδριάζει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

Για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο, υπενθύμισε την προσπάθεια σύζευξης της ζήτησης με την προσφορά εργασίας από τους εγγεγραμμένους στα μητρώα της ΔΥΠΑ, καλώντας τις επιχειρήσεις να υποβάλουν τις κενές θέσεις ως τις 31 Μαΐου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα