back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Επιμένει η Τουρκία στο βέτο αναφορικά με την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Η Άγκυρα έχει εύλογες ανησυχίες για την ασφάλειά της, λόγω της υποστήριξης, που παρέχουν οι δυο χώρες σε «τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στη Νέα Υόρκη. Η διαδικασία θα προχωρήσει μόνο εάν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα απαντούν στις ανησυχίες που εκφράζει η Τουρκία για την εθνική ασφάλειά της, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους ομολόγους του, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ Φινλανδίας και Σουηδίας στηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, που θα δεχτεί αύριο στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο, δήλωσε ότι «ανυπομονεί» να εργαστεί με το Κογκρέσο «και με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ» ώστε να ενταχθούν γρήγορα οι δύο χώρες «στη σταθερότερη αμυντική συμμαχία στην ιστορία».

«Ο πόλεμος του Πούτιν αναστατώνει την παγκόσμια αγορά ενέργειας» τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ο πιο γρήγορος και φθηνός τρόπος αντιμετώπισης της υπάρχουσας ενεργειακής κρίσης.

Όπως είπε θα αυξηθεί ο στόχος ενεργειακής απόδοσης της ΕΕ για το 2030 από 9% σε 13%, ενώ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι 27 φιλοδοξούν να φτάσουν στο 45 από 40%».

Απαγόρευση της χρήσης καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης και της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου από το 2030, κατάργηση της χρήσης μαζούτ για την παραγωγή ρεύματος στα νησιά, αλλά και υποχρεωτική ασφάλιση των κτιρίων σε περιοχές υψηλού κλιματικού κινδύνου είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει ο νέος Κλιματικός Νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή. Αναλυτικά στον ιστότοπο τους σταθμού μας www.athina984.gr

Θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στην κατεχόμενη Μελιτόπολη, στη νότια Ουκρανία, ανατίναξαν Ουκρανοί μαχητές, όπως υποστηρίζουν οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας της χώρας, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα ή ζημιές.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία, εικονίζονται Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν στο πολιορκημένο χαλυβουργείο Αζοφστάλ και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Την πρεσβεία της στο Κίεβο άνοιξαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από τρεις μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το τέλος της χρήσης μάσκας από πρώτη Ιουνίου σε κλειστούς χώρους πλην νοσοκομείων, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Του μέτρου εξαιρούνται επίσης αεροπλάνα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, και τις εκπαιδευτικές δομές θα υπάρξει νέα σύσταση της επιτροπής.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5120 κρούσματα, 19 θανάτους και 161 έναν διασωληνωμένους ασθενείς.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο πρώην ντράμερ των ΠΥΞ ΛΑΞ καταγγέλλεται για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015 ηλικίας τότε από 5 έως 13 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξης το 2019 για αποπλάνηση ανήλικης, ωστόσο ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τη δολοφονία της 38χρονης Κινέζας που το πτώμα της είχε βρεθεί μέσα σε βαλίτσα σε δασική έκταση στα Βίλια το Δεκέμβριο του 2020, εξιχνίασαν οι αρχές. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 47χρονος Κινέζος ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή της Ομόνοιας γνώριζε την άτυχη γυναίκα, η οποία του είχε δανείσει εντόκως 10.000 ευρώ και αυτός αδυνατούσε να το ξεπληρώσει.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα και ο Αθήνα 9.84 αφιέρωσε τις εκπομπές του στα Αθηναϊκά Μουσεία και στους ανθρώπους τους, αναδεικνύοντας τον πολυδιάστατο ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Ο σταθμός της πόλης ξενάγησε τους ακροατές του στα πιο σημαντικά Αθηναϊκά μουσεία, ταξίδεψε πίσω στο χρόνο και στην ιστορία και σύστησε σπουδαίες μουσειακές συλλογές και εκθέσεις.

Την ανανέωση της συνεργασίας της για τα επόμενα δύο χρόνια με τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί προβλέπονται για αύριο στην Αττική, ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα