back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λ. Μενδώνη: Συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού-Δήμου Αθηναίων για τη στέγαση μέρους του Θεατρικού Μουσείου

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική συχνότητα του Αθήνα 9.84 και μιλώντας στις Νάνσυ Αγγελοπούλου και  Βάσια Μπακετέα ανακοίνωσε τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με τον Δήμο Αθηναίων για τη στέγαση μέρους του Θεατρικού Μουσείου.
 
«Το ζήτημα του Θεατρικού Μουσείου και του πολύτιμου αρχειακού υλικού του, πέρασε δύσκολες στιγμές, όπως και οι άνθρωποί του. Το Υπουργείο Πολιτισμού, αποφάσισε την αγορά του αρχείου και όλου του υλικού. Αυτή τη στιγμή  βρισκόμαστε σε φάση  αποκατάστασης και σχεδιασμού για την επόμενη μέρα», είπε η  Υπουργός Πολιτισμού, ανακοινώνοντας  παράλληλα «τη συνεργασία του Υπουργείου με τον Δήμο Αθηναίων και τον Κώστα Μπακογιάννη– ενώ και σε  υπηρεσιακό επίπεδο τα στελέχη του ΥΥΠΟ συνεργάζονται με τον ΟΠΑΝΔΑ- προκειμένου να βρεθεί κατάλληλος χώρος για να εκτεθούν οι συλλογές».
Σχετικά με το όραμα Δήμου Αθηναίων και ΥΠΠΟ για το χώρο, η  κυρία  Μενδώνη  είπε:«σκέψη μας είναι μέρος του και κυρίως η έκθεση των αντικειμένων, των καμαρινιών και των κοστουμιών, να φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Ακαδημίας, το οποίο θα παραχωρήσει μεγαλύτερους χώρους από αυτούς που διέθετε μέχρι σήμερα για το Θεατρικό Μουσείο. Συγχρόνως, υπάρχει  το κτίριο της Σταδίου 47 , το παλαιό σπίτι του Αλέξανδρου Σούτσου για το οποίο εκπονείται μελέτη, που θα είναι έτοιμη αρχές του 2023, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση»
Περιγράφοντας το υλικό του Θεατρικού Μουσείου τόνισε ότι  πρόκειται για  μια πολύ σημαντική βιβλιοθήκη και ένα αξιόλογο αρχείο  που έχει κηρυχθεί μνημείο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. «Πρόκειται για καμαρίνια των θρύλων του ελληνικού θεάτρου, πολλά προσωπικά τους αντικείμενα, σκηνικά τα οποία έχουν δημιουργηθεί από μεγάλους καλλιτέχνες και κοστούμια φτιαγμένα επίσης από σπουδαίους καλλιτέχνες».
 
Τέλος η Υπουργός Πολιτισμού ανέφερε  ότι το Θεατρικό Μουσείο «θα είναι υπό την εποπτεία και τη φροντίδα τόσο του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και του Δήμου Αθηναίων».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα