back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Αραμπατζή: Μέσω της δράσης «Κυριακές στην Αθήνα» κάνουμε τα μουσεία της πόλης πιο θελκτικά σε μικρούς και μεγάλους

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να τα επισκεφτούν, να τα γνωρίσουν από κοντά και να συμμετάσχουν στις δράσεις τους.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή, αναφέρθηκε στη δράση «Κυριακές στην Αθήνα» που επιστρέφει την προσεχή Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων.

«Γιορτάζουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, προσπαθώντας να κάνουμε τα μουσεία πιο θελκτικά στα παιδιά, στους νέους ανθρώπους αλλά και στους ενήλικες», τόνισε.

Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, οχτώ χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους και υπόσχονται συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, η Κεντρική Βιβλιοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», η Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, καλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις συλλογές τους.

«Θα μπορεί ο κόσμος με μια απλή τηλεφωνική κράτηση και χωρίς κανένα αντίτιμο να έρθει και να λάβει μέρος σε μια διαδραστική διαδικασία που συμβαίνει στο συγκεκριμένο χώρο με βάση τη θεματολογία του κάθε μουσείου», εξήγησε.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, σκοπός της δράσης είναι να περάσουν γονείς και παιδιά ποιοτικό χρόνο περπατώντας μέσα στην πόλη και να γνωρίσουν τα εμβληματικά σημεία της, μέσα από τα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη διαρκή προσπάθεια του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος, όπως είπε, προσπαθεί τόσο μέσα από την προγραμματική σύμβαση για τον πολιτισμό όσο και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις ώστε να μπορούν τα μουσεία του Δήμου να συντηρούνται.

«Πρόκειται για απαρχαιωμένα κτίρια που δεν έχουν συντηρηθεί όπως θα έπρεπε τα περασμένα χρόνια. Οφείλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες τις υποδομές που πρέπει. Έχει ήδη ξεκινήσει η συντήρηση κάποιων κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος γιατί οι δομές είναι πολλές και διάσπαρτες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου της Αθήνας», επισήμανε η κ. Αραμπατζή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα