back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σήμερα οι αποφάσεις των Εμπειρογνωμόνων για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους

Διαβάστε επίσης

Για την κατάργηση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε αυτή την εξέλιξη, λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους πράγμα το οποίο θα αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών».

Το πλεονέκτημα, όπως είπε, στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η μάσκα να διατηρηθεί στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, σε χώρους φροντίδας και στα σούπερ μάρκετ. «Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα».

Ερωτηθείς για τη χρήση μάσκας σε αεροπλάνο και αεροδρόμια τόνισε, μεταξύ άλλων, πώς «ακολουθούμε κοινές πολιτικές με άλλες χώρες της Ευρώπης δεν κινούμαστε μόνοι μας. Ωστόσο, εξήγησε ότι ως προς την εξειδίκευση εναπόκειται στο κράτος-μέλος σημειώνοντας ότι επειδή η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός, «πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή».

Θα παραμένει η σύσταση αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα