back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου – Που θα χρησιμοποιείται

Διαβάστε επίσης

Αίρεται, από την 1η Ιουνίου, η υποχρέωση της χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος.

Η σύσταση για τη χρήση της μάσκας εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά υποχρεωτική θα είναι η χρήση της σε συγκεκριμένους χώρους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με βάση την επιδημιολογική εικόνα και τις συστάσεις των ειδικών, από την 1η Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η χρήση σε όλους τους χώρους, σε αεροπλάνα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις

Η χρήση της παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.

Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νέα σύσταση της επιτροπής.

Παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους και ειδικά στα άτομα αυξημένου κινδύνου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας:

«Με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την ύφεση της πανδημίας και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφασίζουμε ότι από 1/6/2022 έως και 15/09/2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους. Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδίως από τον ευάλωτο πληθυσμό».

Νίνα Κομνηνού

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα