back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον τελικό των playoff ανόδου για την Premier League η Νότιγχαμ

Διαβάστε επίσης

Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρέθηκε να χάνει 2-1 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, είδε τον εφιάλτη του αποκλεισμού, αλλά ο γίγας Μπρις Σάμπα έπιασε 3 πέναλτι και την έστειλε στον τελικό του Γουέμπλεϊ για την άνοδο στην Premier League.

Έχοντας ως «φύλακα άγγελο» τον Μπρις Σάμπα που απέκρουσε τρία πέναλτι, η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβλήθηκε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι (2-1 κ.δ και παρ), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι-οφ της Championship όπου ήδη περιμένει η Χάντερσφιλντ και θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ».

Οι «κόκκινοι» παρότι βρέθηκαν να χάνουν 2-1, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση και να παίξει στον μεγάλο τελικό των… 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Νότιγχαμ, η οποία κατάφερε να προηγηθεί στο 19ο λεπτό με δράστη στον Μπρέναν Τζόνσον και να κάνει το 1-0 μεγαλώνοντας το προβάδισμά της.

Στο δεύτερο μέρος, πέρασαν μόλις δύο λεπτά, πριν ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ κάνει στο 47′ το 1-1, βάζοντας εκ νέου την ομάδα του στο κόλπο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και εν τέλει βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το 2-1 με σκόρερ τον Τζον Φλεκ στο 75′. Ένα σκορ που με την ολοκλήρωση του 90λέπτου έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση, χωρίς να αλλάζει το αποτέλεσμα και έτσι οδηγηθήκαμε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί ο νικητής.

Η διαδικασία των πέναλτι είχε ένα απόλυτο πρωταγωνιστή. Τον Μπρις Σάμπα. Ο Κονγκολέζος τερματοφύλακας ήταν απλά απροσπέλαστος, έπιασε τρεις εκτελέσεις αντιπάλων και με μια ηρωική εμφάνιση οδήγησε τη Νότιγχαμ (μαζί με αυτούς φυσικά που σκόραραν) στη νίκη με 3-2 και στον μεγάλο τελικό για την άνοδο στην Premier League.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα