back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Το πράσινο εμπόριο μπορεί να τερματίσει την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια

Διαβάστε επίσης

Οι συμφωνίες για το πράσινο εμπόριο μπορούν να βοηθήσουν στον τερματισμό της εξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην απαλλαγή της εξάρτησης της παγκόσμιας οικονομίας από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα θα αναφέρει σε μία σημερινή ομιλία της η υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Αν-Μαρί Τρεβέλιαν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι ήταν αδύνατο για μερικές ευρωπαϊκές χώρες να εγκαταλείψουν ταχύτατα το ρωσικό πετρέλαιο, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία, η οποία έχει μικρότερη εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, σε σύγκριση με τις γειτονικές ευρωπαϊκές της χώρες, ανακοίνωσε ότι ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος πράσινος τομέας της οικονομίας της μπορεί να βοηθήσει άλλες χώρες να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

“Αυτή η τρομερή σύγκρουση στην Ουκρανία έχει υπογραμμίσει αυτό που μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας συνεκτικής παγκόσμιας προσέγγισης. Έχει επίσης υπενθυμίσει παγκοσμίως ότι θα πρέπει να ‘αποπουτινοποιήσουμε’ την παγκόσμια οικονομία,” θα τονίσει σήμερα η Τρεβέλιαν, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της, που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο της.

“Οι τελευταίοι μήνες έδωσαν έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης του ταξιδιού μας ως παγκόσμιας κοινότητας μακριά από τους υδρογονάνθρακες, ώστε να στρέψουμε αποτελεσματικά τις πλάτες μας στην εποχή της εξάρτησής μας από τα καύσιμα που μολύνουν, για τη μετάβασή μας σε ένα μέλλον με μηδενικούς ρύπους”.

Στην ομιλία της θα ανακοινώσει εγγυήσεις δανείων για τις πράσινες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους περίπου 190 εκατομμυρίων λιρών (224,88 εκατομμυρίων ευρώ) αλλά και τη διοργάνωση μιας εξαγωγικής έκθεσης για το πράσινο εμπόριο και τις επενδύσεις στα βορειοανατολικά της Αγγλίας το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα