back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

“Η Ελλάδα χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να υποβάλουν αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ” αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας. Σε μια έμμεση αναφορά στη στάση της Τουρκίας που συνεχίζει να «μπλοκάρει» την αίτηση των δύο χωρών, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι ελπίζουμε στην ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας προσχώρησης και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε και με τις δύο χώρες ως νέοι Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Την πρωθυπουργό της Σουηδίας και τον πρόεδρο της Φινλανδίας θα δεχτεί σήμερα στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η Πολωνία θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση προτού γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Βελτιωμένος ο καιρός αυτή την ώρα στην Αττική μετά τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους.

Νωρίτερα εντοπίστηκε σώος στο χωριό Λούτσα ο 36χρονος περιπατητής που αγνοείτο από χθες το βράδυ στο όρος Δίρφυς, στην Εύβοια.

Έδεσε πριν από λίγο στο λιμάνι της Χίου το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, το οποίο νωρίς το πρωί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών είχε κολλήσει στα αβαθή. Αποβίβασε 130 από τους 332 επιβάτες στο νησί και αναμένεται να επιθεωρηθεί από τεχνικό κλιμάκιο πριν αναχωρήσει για Μυτιλήνη.

Προβλήματα και στις πορθμειακές γραμμές Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα. Κλειστή είναι και η γραμμή Ρίο-Αντίρριο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στο νότιο Ιόνιο ξήλωσαν στέγαστρο που βρίσκεται στην προβλήτα που δένουν τα πλοία στο λιμάνι του Αργοστολίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις δημοτικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως 771 ένας Ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν από το Αζοφστάλ το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα ο Ερυθρός Σταυρός αρχίζει την καταγραφή εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου από την περιοχή.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων τους επόμενους μήνες, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε επιπλέον χρηματοδότηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να μετριάσει τις «καταστροφικές επιπτώσεις». Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι ο πόλεμος έχει επιδεινώσει την επισιτιστική ανασφάλεια στις φτωχότερες χώρες λόγω της αύξησης των τιμών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ότι ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίσει λιμούς που θα διαρκέσουν χρόνια εάν οι ουκρανικές εξαγωγές δεν αποκατασταθούν στα επίπεδα που ήταν πριν από τον πόλεμο.

Εκ διαμέτρου αντίθετα τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν μετά από τρία χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις, ΔΑΠ και Πανσπουδαστική θεωρούν ότι κέρδισαν τις εκλογές δίνοντας τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.

Η ΔΑΠ υποστηρίζει πως νίκησε με ποσοστό 46,7% και αναφέρει ως δεύτερη δύναμη την Πανσπουδαστική με ποσοστό της τάξης του 25,08%, τρίτη την ΕΑΑΚ με 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%. Το BLOCO, επίσης σύμφωνα με την ΔΑΠ δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,28 %.

Ταυτόχρονα η Πανσπουδαστική στα αναλυτικά αποτελέσματα στο site της δείχνει μεγάλη άνοδο της παράταξής της και πρωτιά, με σημαντική πτώση της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ίδια λαμβάνει 33,43%, η ΔΑΠ 27,66%, η ΠΑΣΠ 10,13% το BLOCO 2,54% και ΕΑΑΚ 10%.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η ΠΚΣ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία σε πολλές σχολές σε όλη τη χώρα. Επίσης, τόσο τα ΕΑΑΚ όσο και το Bloco αναγνωρίζουν την πρωτιά της Πανσπουδαστικής.

Νέα εγκύκλιος εστάλη από το υπουργείο Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών στα σχολεία, καθορίζοντας ποιες μπορεί να ακυρωθούν. Η εγκύκλιος αφορά τις απουσίες που έγιναν «για λόγους ανωτέρας βίας από τα σχολεία» που στην ουσία είναι οι ημέρες που οι μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο λόγω κορονοϊού.

Λήγει στις 31 Μαΐου η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 103 χρόνια από την θλιβερή επέτειο. «Η προάσπιση της ιστορικής γνώσης με την αναγνώριση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος είναι αυτονόητο χρέος της διεθνούς κοινότητας», τονίζει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού η Βουλή τίμησε τη σημερινή ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε ειδική της συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Η κεντρική εκδήλωση Μνήμης στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Να δοθεί οικονομική στήριξη στον κλάδο των ταξί προκειμένου να μην αυξήσει τα κόμιστρα και την ταρίφα, λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους, ζητά ο ΣΑΤΑ, απειλώντας με κινητοποιήσεις.

Βελτιωμένος ο καιρός στην Αττική Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα