back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια θλίψη στον κόσμο της μουσικής. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (Vangelis), ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες πέθανε το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι σε ηλικία 79 ετών. Την είδηση ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί. Είχε βραβευτεί με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982. Επίσης έχει «ντύσει» με τη μουσική του πολλές ακόμα ταινίες όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο.

Το 1997 σκηνοθέτησε την τελετή έναρξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου της IAAF που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Το έργο του Μυθωδία επελέγη από τη ΝΑΣΑ ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.

Για όλον τον πλανήτη η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή του Vangelis, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος ΜΗτσοτάκης.

Από σήμερα, ο Vangelis ανήκει στο Πάνθεον των Αθανάτων. Οι μαγικές μελωδίες του θα μείνουν να μας θυμίζουν την Ελλάδα των αξιών και της πρωτοπορίας, σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Φινλανδία και Σουηδία πληρούν «όλα τα κριτήρια» για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποδεχόμενος τους ηγέτες των δύο χωρών στον Λευκό Οίκο.

Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τις δύο σκανδιναβικές χώρες για «να αντιμετωπίσουν κάθε επίθεση» που θα μπορούσαν να δεχτούν στο μεσοδιάστημα, εως την ένταξή τους στη Συμμαχία.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο διαβεβαίωσε ότι είναι «έτοιμος να συζητήσει» με την Άγκυρα για όλες τις «ανησυχίες» που εκφράζει. «Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κατηγορία της Τουρκίας ότι Σουηδία και Φινλανδία στηρίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ένας «διάλογος» με την Τουρκία για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνει τη ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εμμένει στις ενστάσεις της τουρκικής πλευράς για ένταξη των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα εκτόξευσε νέες βολές κατά της Ελλάδας. Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά, στις αμερικανικές βάσεις, αλλά και στο Κυπριακό, σημείωσε: «Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ και ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγός Μαρκ Μάιλι έξι ημέρες μετά από αυτή μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Το μέλλον των περιοχών της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα θα εξαρτηθεί από τη βούληση των κατοίκων τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ανοίγοντας επί της ουσίας το δρόμο για το ενδεχόμενο της προσάρτησης των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας, μέσω δημοψηφισμάτων.

Ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ο αριθμός των ουκρανών προσφύγων που έχουν επιστρέψει στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο λόγος επιστροφής τους είναι “η δυσφορία που αισθάνονται λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται εξαιτίας των διαφορετικών συστημάτων υποδοχής τους στην ΕΕ”.

«Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ», δήλωσε σε ομιλία του ο Όλαφ Στολτς, επισημαίνοντας ότι προηγείται η ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Παράλληλα, τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εκκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των δύο κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ένα σκάφος με τουρκική σημαία κατέπλευσε τα ξημερώματα σε κόλπο της Ελαφονήσου με 19 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς, αλλά και επιχειρηματίες -οι οποίοι δήλωσαν Γκιουλενιστές. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει επιληφθεί της κατάστασης ώστε να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

4381 νέα κρούσματα, 23 θανάτους και 160 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Εν τω μεταξύ, στην Περιφέρεια Ηπείρου εντοπίστηκε και στη χώρα μας το στέλεχος ΒΑ.5 της παραλλαγής Omicron.

Πέθανε η πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Ήρα Βαλσαμάκη –Ράλλη

Υπήρξε εξαιρετική επιστήμονας, η οποία έθεσε τις γνώσεις, και την προσφορά της στην «υπηρεσία» της Αθήνας αφού διετέλεσε αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που διεξάγεται στο Βελιγράδι Ολυμπιακός- Εφές Αναντολού 43-42 στο ημίχρονο.

Στον δεύτερο ημιτελικό στις 10μμ θα παίξουν Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα