back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να στηρίξουν την Ουκρανία, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν χωρίς να επιβεβαιώσει το ποσό των 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναφερόταν στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος.Πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις για την οικονομική στήριξη έχουν ξεπεράσει τα 15 δισεκ. δολάρια που το Κίεβο εκτιμά ότι θα χρειαστεί τους επόμενους τρεις μήνες.

Οικονομική βοήθεια ύψους 40 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία ενέκρινε και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Αμερικανικής Γερουσίας. Το πακέτο πέρασε με 86 ψήφους υπέρ και 11 κατά. Και οι 11 Γερουσιαστές που καταψήφισαν την αποστολή βοήθειας είναι Ρεπουμπλικάνοι.

Την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας έξι ημέρες μετά από εκείνη μεταξύ των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι στρατηγοί συζήτησαν για θέματα ασφαλείας που εγείρουν ανησυχίες και συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας». Παράλληλα το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίησε σήμερα ότι παρά τις επιτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων στο Χάρκοβο, ο ρωσικός στρατός καταφέρνει να ενισχύει τον έλεγχό του στο Ντονμπάς και στον νότο της χώρας, που σημαίνει ότι η σύγκρουση μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Φινλανδία και Σουηδία πληρούν «όλα τα κριτήρια» για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποδεχόμενος τους ηγέτες των δύο χωρών στον Λευκό Οίκο.

Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τις δύο σκανδιναβικές χώρες για «να αντιμετωπίσουν κάθε επίθεση» που θα μπορούσαν να δεχτούν στο μεσοδιάστημα, εως την ένταξή τους στη Συμμαχία.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο διαβεβαίωσε ότι είναι «έτοιμος να συζητήσει» με την Άγκυρα για όλες τις «ανησυχίες» που εκφράζει. «Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κατηγορία της Τουρκίας ότι Σουηδία και Φινλανδία στηρίζουν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ένας «διάλογος» με την Τουρκία για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

Τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρξει συναίνεση για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασαν ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς και ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνει τη ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εμμένει στις ενστάσεις της τουρκικής πλευράς για ένταξη των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα εκτόξευσε νέες βολές κατά της Ελλάδας. Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά, στις αμερικανικές βάσεις, αλλά και στο Κυπριακό, σημείωσε: «Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις.

Ένα σκάφος με τουρκική σημαία κατέπλευσε τα ξημερώματα σε κόλπο της Ελαφονήσου με 19 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς, αλλά και επιχειρηματίες -οι οποίοι δήλωσαν Γκιουλενιστές. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει επιληφθεί της κατάστασης ώστε να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Το σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, αποχαιρετά ο πολιτικός κόσμος. Είχε βραβευτεί με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982. Επίσης έχει «ντύσει» με τη μουσική του πολλές ακόμα ταινίες όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο.

Με μηνύματά τους η κυβέρνηση και τα κόμματα θυμούνται το σπουδαίο έργο του που σημάδεψε το διεθνές μουσικό στερέωμα.

Για όλον τον πλανήτη η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή του Vangelis, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ανθρωπότητα θα αναφέρεται στο έργο του και θα τον ευγνωμονεί για πάντα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα μας συντροφεύει για πάντα η οσκαρική του μουσική στους δικούς μας Δρόμους της Φωτιάς», αναφέρει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο χαρισματικός αυτός δημιουργός κατέκτησε επάξια τη διεθνή φήμη με την κινηματογραφική μουσική του σε σπουδαίες ταινίες, τονίζει το ΚΚΕ.

4381 νέα κρούσματα, 23 θανάτους και 160 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Εν τω μεταξύ, στην Περιφέρεια Ηπείρου εντοπίστηκε και στη χώρα μας το στέλεχος ΒΑ.5 της παραλλαγής Omicron.

Πέθανε η πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Ήρα Βαλσαμάκη –Ράλλη. Υπήρξε εξαιρετική επιστήμονας, η οποία έθεσε τις γνώσεις, και την προσφορά της στην «υπηρεσία» της Αθήνας αφού διετέλεσε αντιδήμαρχος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου. «Ανιδιοτελή, ψυχικά μεγαλειώδη και ακούραστη αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στα κοινά», τόνισε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμα του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Την ήττα με σκορ 77-74 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Εφές Αναντολού στον ημιτελικό του Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα