back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Προβλήματα αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω της καταιγίδας. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν οι πέντε οδηγοί ΙΧ στη λεωφόρο Δροσιάς Σταμάτας, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 10 κλήσεις για κοπές δέντρων και άντληση υδάτων.

Εν τω μεταξύ, σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή τριών οχημάτων σημειώθηκε στο 36ο χλμ της λεωφόρου Σουνίου στο ύψος της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, όπου γίνεται και εκτροπή οχημάτων.

Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν τις ανησυχίες της Άγκυρας για τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν στον τούρκο ομόλογο του, όπως υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν μια ισορροπία στις πολιτικές τους έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η διαδικασία θα προχωρήσει μόνο εάν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα απαντούν στις ανησυχίες που εκφράζει η Τουρκία για την εθνική ασφάλειά της, δήλωσε νωρίτερα ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους ομολόγους του, της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Οι ΗΠΑ είναι “πεπεισμένες ότι οι δυο χώρες θα έχουν μια αποτελεσματική διαδικασία ένταξης και ότι υπάρχει δυνατότητα να απαντηθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, υπενθυμίζοντας ότι η Ουάσιγκτον διεξάγει συνομιλίες με την Άγκυρα. Σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα δεχτεί στον Λευκό Οίκο την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο.

Αύξηση εισαγωγών μη ρωσικού φυσικού αερίου, ταχύτερη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ, μεταξύ των προτάσεων της Κομισιόν για την απεξάρτηση από τις ρωσικές πηγές ενέργειας εως το 2027. Το φιλόδοξο σχέδιο των 300 δισ ευρώ παρουσίασε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Απαγόρευση της χρήσης καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης και της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου από το 2030, κατάργηση της χρήσης μαζούτ για την παραγωγή ρεύματος στα νησιά, αλλά και υποχρεωτική ασφάλιση των κτιρίων σε περιοχές υψηλού κλιματικού κινδύνου είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει ο νέος Κλιματικός Νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή. Αναλυτικά στον ιστότοπο τους σταθμού μας www.athina984.gr

Θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στην κατεχόμενη Μελιτόπολη, στη νότια Ουκρανία, ανατίναξαν Ουκρανοί μαχητές, όπως υποστηρίζουν οι Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας της χώρας, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα ή ζημιές.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία, εικονίζονται Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν στο πολιορκημένο χαλυβουργείο Αζοφστάλ και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Τα θεμέλια ενός σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, με ευρωπαϊκή και παγκόσμια χρηματοδότηση, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνοντας τη χορήγηση πρόσθετης μακροοικονομικής χρηματοδοτικής συνδρομής με τη μορφή δανείων ύψους 9 δισεκ. ευρώ, εντός του 2022, η οποία θα συμπληρωθεί με στήριξη από άλλους διμερείς και πολυμερείς διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της G7.

Mε τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Tiny Kox, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάγκη εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τερματισμό της ρωσικής εισβολής.

Το τέλος της χρήσης μάσκας από πρώτη Ιουνίου σε κλειστούς χώρους πλην νοσοκομείων, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Του μέτρου εξαιρούνται επίσης αεροπλάνα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πέντε χιλιάδες 120 κρούσματα, 19 θανάτους και 161 έναν διασωληνωμένους ασθενείς.

Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου θα παρακολουθήσουν οι δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κ.κ. Μπακογιάννης και Ζέρβας συμφώνησαν να δουν μαζί από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου το τελευταίο μεγάλο ματς της ποδοσφαιρικής σεζόν στην Ελλάδα, στέλνοντας ένα μήνυμα φιλίας και ενότητας προς τους φίλους των δύο ομάδων.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί προβλέπονται για σήμερα στην Αττική, ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα