back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 28, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 8 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, και πιθανώς τοπικά στα νοτιότερα πελάγη 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς.

Το Σάββατο

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το απόγευμα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι . Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά τοπικά θα αυξηθούν, οπότε και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και τοπικοί όμβροι στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί και στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Την Τετάρτη σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα