back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Γιαννόπουλος: Αν “πετάξουμε” τα παιδιά έξω η κ. Μιχαηλίδου έχει τη λύση, θα τα πάει σε ιδρύματα

Διαβάστε επίσης

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου έχει προκληθεί σχετικά με τη λειτουργία φορέων παιδικής προστασίας.

Νωρίτερα μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου εξέφρασε την έκπληξή της σχετικά με το θόρυβο που προκλήθηκε για  το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή το νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών παιδικής προστασίας και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι δεν θα  κλείσει καμία δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας επίσης στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου κατήγγειλε ότι «το τελευταίο διάστημα γίνεται μια μεθόδευση» και τόνισε «ότι αποπροσανατολίζουν την συζήτηση για να φανούμε εμείς ότι δεν τηρούμε τους κανόνες».
Ξεκαθάρισε ότι “το Χαμόγελο” «από την πρώτη μέρα κρατάει το λάβαρο της​αποϊδρυματοποίησης και πρόσθεσε ότι “το χαμόγελο” δεν έχει μόνο σπίτια αλλά και δράσεις.
Δεν είναι το πρόβλημα η νέα υπουργική απόφαση – και εμείς θέλουμε κανόνες- το πρόβλημα είναι οι κτηριακές προδιαγραφές υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος και έφερε ως παράδειγμα το κτίριο στην Καλαμαριά  όπου φιλοξενεί την Δομή Φοίνικα.
 
 «Μας παραχωρήθηκε από το Υπουργείο, τους ευχαριστήσαμε αλλά δεν ήταν κατάλληλο κτίριο και έτσι εμείς  το διαμορφώσαμε για να φιλοξενήσει τα παιδιά. Το βασικό είναι ότι  δεν υπήρχαν χαρτιά ιδιοκτησίας από το ίδιο το κράτος και έτσι αυτό το σπίτι θα κλείσει σαν “Χαμόγελο” και θα ανοίξει σαν κράτος. Αν λοιπόν εμείς “πετάξουμε” τα παιδιά έξω η κ. Μιχαηλίδου έχει τη λύση, θα τα πάει στα ιδρύματα ή στα Παιδικά Χωριά SOS. Δεν φεύγει όμως ένα παιδί από το σπίτι του, τη γειτονιά του, τους φίλους του, τη ζωή του».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα