back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λονδίνο: Νέες κυρώσεις σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι εισάγει νέες κυρώσεις σε βάρος του ρωσικού αεροπορικού κλάδου προκειμένου να αποτρέψει τις Aeroflot, Ural Airlines και Rossiya Airlines από το πουλήσουν αχρησιμοποίητες χρονοθυρίδες προσγείωσης στα βρετανικά αεροδρόμια.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι οι χρονοθυρίδες προσγείωσης αξίζουν 50 εκατ. λίρες (61,9 εκατ. δολάρια).

«Κλείσαμε ήδη τον εναέριο χώρο μας σε ρωσικές αεροπορικές εταιρίες. Σήμερα διασφαλίζουμε ότι δεν θα μπορούν να εκμεταλλευθούν τις επικερδείς θυρίδες προσγείωσης στα αεροδρόμιά μας», δήλωσε σε ανακοίνωση η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

«Κάθε οικονομική κύρωση ενισχύει το σαφές μας μήνυμα προς τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν –δεν θα σταματήσουμε έως ότου επικρατήσει η Ουκρανία».

Η Βρετανία δήλωσε ότι η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ρωσίας που ανήκει κατά πλειοψηφία στο ρωσικό κράτος, προσφέρει υπηρεσίες για τη ρωσική κυβέρνηση και εισφέρει έσοδα στο Κρεμλίνο. Το Λονδίνο έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας.

Η Rossiya Airlines είναι μονάδα της Aeroflot, ενώ η Ural Airlines ανήκει σε ιδιώτες. Και οι τρεις εταιρίες υπόκεινται τώρα σε ‘πάγωμα’ περιουσιακών τους στοιχείων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα