back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δ. Καιρίδης: Ο Ερντογάν δεν είναι ανόητος καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε συμμαχικό κλοιό

Διαβάστε επίσης

«Το παζάρι του Ερντογάν δεν θα έχει αποτέλεσμα. Σουηδία και Φινλανδία θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Είναι μια επιλογή του Τούρκου προέδρου να “πουλήσει μούρη” στο εσωτερικό της χώρας του ενόψει και των εκλογών και να δείξει ότι επηρεάζει τις αποφάσεις των μεγάλων. Η επιλογή του ωστόσο καθιστά αναξιόπιστη τη χώρα του και την φέρνει απέναντι από τους συμμάχους», δήλωσε ο Δημήτρης Καιρίδης βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ο κ. Καιρίδης αναφερόμενος στους όρους που έθεσε ο Ερντογάν και την προσπάθεια του να παζαρέψει την άρση του βέτο με τις ΗΠΑ είπε: «η αναβάθμιση των F-16 είναι το ευκολότερο που μπορεί να επιδιώξει αλλά ούτε λόγος για την αγορά F-35 ούτε καν για τα F-16 καθώς το Κογκρέσο είναι εχθρικό προς την Τουρκία η οποία έχει ενοχληθεί που βγήκε από την συμπαραγωγή των υπερσύγχρονων αεροσκαφών. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος εκσυγχρονίζουν την αεροπορία τους η Άγκυρα βλέπει πως δεν μπορεί να παίξει το ρόλο που θα ήθελε με αεροσκάφη του 1980».

Ο κ. Καιρίδης τόνισε πως η Άγκυρα αιφνιδιάστηκε από την θερμή υποδοχή και τις επαφές που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον και τις επαφές του με τα στελέχη του Κογκρέσου ενώ δεν απέκλεισε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο λόγω της δύσκολης θέσης που βρίσκεται ο Ερντογάν. Υπογράμμισε ωστόσο: «Ο Ερντογάν είναι πολλά, αλλά δεν είναι ανόητος. Καταλαβαίνει πως βρίσκεται σε συμμαχικό κλοιό, βλέπει τις συμμαχίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία και τις συμμαχίες – συμφωνίες για τις θαλάσσιες ζώνες. Ο  Ερντογάν είναι τελικά δέσμιος των πολιτικών του που τον οδηγούν στην Ευρωασιατική μεριά, τον απομακρύνουν από την Δύση και του προκαλούν τριβές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα