back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 25 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη εισηγήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο η εισαγγελέας της έδρας Ευσταθία Καμπαγιάννη. Η Μίνα Μουστάκα παρακολουθεί τη συνεδρίαση στην δικαστική αίθουσα και θα μας μεταφέρει τις λεπτομέρειες…

Ακόμα 11 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ην. Βασιλείου, σύμφωνα με τους Times. Μέχρι στιγμής στη Βρετανία έχουν επιβεβαιωθεί εννέα περιστατικά, τα περισσότερα στο Λονδίνο. Όλοι οι ασθενείς πλην του πρώτου που είχε ταξιδέψει στη Νιγηρία όπου η νόσος είναι ενδημική, πιστεύεται ότι προσβλήθηκαν επί βρετανικού εδάφους, σε μια εξέλιξη που έχει χαρακτηριστεί «ασυνήθιστη». Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας και στη Γαλλία. Δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσαν νωρίτερα οι αρχές στον Καναδά. Το πρώτο κρούσμα ανακοίνωσε η Αυστραλία.

Στη χώρα μας, δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κάποιο ύποπτο κρούσμα, ωστόσο οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στην Ευρώπη.. Ήδη ο ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική εγκύκλιο σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, στην οποία αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

«Χωρίς να πιστεύω ότι υπάρχει άμεσα λόγος ανησυχίας, θα έλεγα ότι τα στοιχεία δείχνουν ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση», επισήμανε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου, που πέθανε σε καρέκλα του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη μετά από εξιτήριο που του έδωσαν οι γιατροί, διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μία ακόμη συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου 15χρονος τραυμάτισε ελαφρά με ψαλίδι 14χρονο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο ανήλικοι έκλεισαν ραντεβού, μέσω διαδικτύου, την περασμένη Τετάρτη, για να λύσουν τις διαφορές τους. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή, με τον 15χρονο να βγάζει σε κάποια στιγμή ένα ψαλίδι και να τραυματίζει τον 14χρονο.

Πολίτες ειδοποίησαν την Άμεση Δράση που έσπευσε στο σημείο και οδήγησε τους δύο ανήλικους στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία.

Δέσμευση της Υπ. παιδείας Νίκης Κεραμέως μέσω του ΣΚΑΙ ότι θα διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για bullying που οδήγησαν στην αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στα Σεπόλια και θα αποδοθούν τυχόν ευθύνες που ενδεχομένως να προκύψουν.

Το κολοσσιαίο πακέτο στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το αμερικανικό Κογκρέσο.

Πιθανή απειλή βέτο υπάρχει και από την Κροατία στην ένταξη Φινλανδίας- Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το Newsweek, ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι συντάσσεται με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ενάντια στην προσπάθεια των σκανδιναβικών χωρών να ενταχθούν στη Συμμαχία, ανακοινώνοντας ότι δε θα τις στηρίξει έως ότου τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ανοίγουν στις 6 το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα πραγματοποιηθούν στο στάδιο Tae Kwon Do. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ κ. Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλου οι οποίοι θα δώσουν το “παρών¨” στην εσωκομματική διαδικασία.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 23 βαθμούς Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα