back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών, την πτήση ζεύγους τουρκικών μαχητικών δυόμιση ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ».

Σε 44 παραβιάσεις σε όλο το Αιγαίο προέβησαν σήμερα τουρκικά μαχητικά.

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται πανευρωπαϊκά. Είκοσι τα κρούσματα στη Βρετανία, ενώ επιβεβαιώθηκαν και μολύνσεις σε Γαλλία, Αυστραλία και Καναδά.

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για την Ουκρανία, παρουσίασε στον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με Ντόιτσε Βέλε, Ρόιτερς και BBC οι ουκρανοί στρατιώτες στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης παραδέχτηκαν ότι παραδίδουν τα όπλα. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, περισσότεροι από 1.900 ουκρανοί στρατιώτες από το Azovstal είναι αιχμάλωτοι.

Τον Ιούλιο, η Γερμανία θα παραδώσει 15 αντιαεροπορικά τανκ “Gepard” στην Ουκρανία προκειμένου να προστατευθούν “καθοριστικής σημασίας υποδομές” από τις ρωσικές επιθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ. Προηγήθηκε η συνάντησή της, με τον ουκρανό ομόλογό της, Ολέξιι Ρέσνικοφ.

Αύριο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρνει εμπόδια στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς και με τις ηγεσίες των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Επίσης από αύριο το πρωί η Gazprom θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία, η οποία αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια όπως είχε ζητήσει η Ρωσία.

Ξεκινάει αυτή την ώρα με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη το τριήμερο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο στάδιο Tae Kwon Do.

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Γεράνεια Όρη Λουτρακίου και στο Κάστρο Βοιωτίας. Δεν απειλούνται οικίες.

4131 κρούσματα, 16 θανάτους και 159 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σύντομα εκκινούν επίσημες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελληνίδα υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον βρετανό ομόλογό της, υπό την αιγίδα της UNESCO, για την αποκατάσταση των γλυπτών του Παρθενώνα, σύμφωνα με τη γαλλική Figaro.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα