back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για την αξία της φροντίδας στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Η αξία της φροντίδας ως είδος κοινωνικής δράσης και προσφοράς αναδείχθηκε ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είτε παρέχεται ως υπηρεσία από έναν αμειβόμενο επαγγελματία είτε λαμβάνει χώρα ως «άτυπη» υποστηρικτική ενέργεια από ένα μέλος του οικογενειακού και ευρύτερου φιλικού περιβάλλοντος του ατόμου, η φροντίδα είναι μία πράξη καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα ζωής τόσο του αποδέκτη όσο και του παρόχου φροντίδας.

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες των φροντιστών και των ατόμων που λαμβάνουν φροντίδα θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή τη διαμόρφωση της «Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Φροντίδα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχοντας οριστεί ως σκιώδης εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος διοργανώνει την ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση γύρω από τους σύγχρονους όρους παροχής και λήψης υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η γνωστοποίηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τόσο οι «άτυποι» όσο και οι επαγγελματίες φροντιστές, ενώ την ίδια στιγμή ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις αυξημένες ευθύνες φροντίδας των γυναικών και στην ανάγκη ανάδειξης καλών πρακτικών ενίσχυσης του εναρμονισμού ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Αρμόδια για Θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνία των Πολιτών κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 11:00 π.μ (ώρα προσέλευσης 10.15 π.μ.) στην Αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» (Είσοδος από Περσεφόνης) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ θα υπάρχει και ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική νοηματική γλώσσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα