back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαρτζώκας: «Είχαμε δύο επιλογές και διάλεξα την άμυνα»

Διαβάστε επίσης

Μόνο υπερηφάνεια αισθάνεται για τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, μετά την οδυνηρή ήττα με τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς (77-74) από την Αναντολού Εφές στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

«Είχαμε δύο επιλογές και διάλεξα την άμυνα,» εξήγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την τελευταία επίθεση της κατόχου του τίτλου. «Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και θα μείνει στο υψηλότερο επίπεδο,» υποσχέθηκε ο Γιώργος Μπαρζώκας που χθες αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους 11 χιλιάδες φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» που έκαναν τη Stark Arena να θυμίζει… ΣΕΦ. «Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε χαρούμενους, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ,» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Δυστυχώς ήταν ένα πολύ δύσκολο βράδυ για εμάς και παίξαμε πολύ σκληρά απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι δύσκολη στιγμή για την ομάδα και τους φιλάθλους μας αλλά είμαστε περήφανοι για την ομάδα και τους φιλάθλους. Ήρθαμε εδώ μετά από πολλά χρόνια και δείξαμε πως το αξίζαμε. Είχαμε τρομερή χρονιά και το μόνο που μπορώ να δώσω είναι συγχαρητήρια σε όλους για τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και θα μείνει στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Μπαρτζώκας υπενθύμισε πως πλην των Σλούκα, Πρίντεζη και Παπανικολάου, οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού μετείχαν για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ Euroleague. «Πληρώσαμε την έλλειψη εμπειρίας. Όλοι οι προπονητές λένε πως αν δεν έχεις την εμπειρία είναι πάντα δύσκολο την πρώτη φορά. Μερικές φορές παίζεις με συναίσθημα και όχι με λογική, αλλά δεν μπορώ να παραπονεθώ, κάναμε όλοι καλή δουλειά. “Χτίσαμε” μία γερή ομάδα. Ακόμη και σήμερα παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει τον τίτλο και εμπειρία από τέτοια ματς αλλά δείξαμε πως μπορούμε να τους κοντράρουμε».

Για το κακό πρώτο μισό της 3ης περιόδου από πλευράς Ολυμπιακού, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Αταμάν ξέφυγαν με +11, ο Μπαρτζώκας εξήγησε: «Βασικά παίξαμε καλύτερα στο πρώτο μισό. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εφές πήρε προβάδισμα 11 πόντων. Επιστρέψαμε στο ματς και είχαμε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Θυμάμαι τρεις ευκαιρίες. Υπήρξαν κάποιες κακές φάσεις και κάποιες κακές αποφάσεις που πήραμε και κάποιες χαμένες βολές σε κρίσιμο σημείο. Σε τέτοια ματς πρέπει να βάλεις μεγάλα σουτ, όπως αυτό του Μίτσιτς. Είχαμε σε κακή βραδιά έναν από τους καλύτερούς μας παίκτες, τον Βεζένκοφ. Πρέπει να βρεις ρυθμό μέσα από την καλή κυκλοφορία, να βρεις ανοιχτά σουτ. Είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά προσπαθήσαμε ως το τέλος και δεν μπορώ να παραπονεθώ».

Όταν ρωτήθηκε για τους Λάρκιν και Μίτσιτς, ο Μπαρτζώκας απάντησε: «Θα ήθελα να μιλήσω κυρίως για τους δικούς μου παίκτες, ωστόσο είναι εξαιρετικοί και οι δύο. Έχουν την εμπειρία, το ταλέντο αλλά είχαν και την τύχη. Είναι εκπληκτικό δίδυμο και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Συγχαρητήρια και στους δύο, πληρώνουν πολλά στην Εφές για να τους έχουν».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που γέμισαν τη Stark Arena, o Μπαρτζώκας είπε: «Είμαι ευγνώμων στους φιλάθλους μας. Έχουμε απίστευτη στήριξη όλη τη χρονιά από τον κόσμο μας. Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε χαρούμενους, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Στο τέλος είχαμε δύο επιλογές και διάλεξα να παίξουμε άμυνα. Στο τέλος είδαμε πως πήρε ένα δύσκολο σουτ και το έβαλε, δεν μπορώ να το περιγράψω».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα