back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμια πρωτιά για τη Νομική Σχολή Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας (NILOS Moot Court Competition) στην Ουτρέχτη κατέκτησε η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Επιπλέον, η ομάδα απέσπασε το βραβείο καλύτερου δικογράφου από την πλευρά του ενάγοντος.

Η υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε σε ζητήματα θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας, πόντισης καλωδίων, πρόσβασης σε λιμένες και ιστορικών δικαιωμάτων δύο παράκτιων κρατών. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα όπως η αλιεία, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

«Είναι μια σημαντική διάκριση γιατί καταδεικνύει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου», τονίζει στον Αθήνα 9.84, η καθηγήτρια που είχε την ακαδημαϊκή επίβλεψη της ομάδας Μαρία Γαβουνέλη. «Επίσης, όμως, αποτελεί μια ακόμη διάκριση σε μια πολύ μεγάλη σειρα διακρίσεων που έχει λάβει η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Εδώ και 20 χρόνια δουλεύουμε παρά πολύ στενά με τους φοιτητές μας. Συμμετέχουμε σε ολες τις μεγάλες σχετικές εκδηλώσεις και στην κυριολεξία μαζεύουμε βραβεία.
Το συγκεκριμένο βραβείο το παιρνουμε για πρώτη φορά. Είναι ένας, σχετικά, καινούργιος διαγωνισμός, που αφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας και όπως είναι φυσικό έχουμε ένα ενδιαφέρον παραπάνω για αυτά τα θέματα τα οποία αφορούν τη χώρα μας άμεσα».

«Οι φοιτητές μου, πριν από δύο χρόνια, είχαν φτάσει στον τελικό και κατέληξαν δεύτεροι. Σήμερα είναι πρώτοι στον κόσμο έχοντας αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), το Πανεπιστήμιο της Ουχάν (Κίνα), το Πανεπιστήμιο της Τζακάρτα συγκεντρώνοντας τη καλύτερη βαθμολογία από την πλευρά του ενάγοντα. Στον τελικό αντιμετώπισαν για πρώτη φορά την ομάδα του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Ήταν μια ευχάριστη και καλά οργανωμένη διοργάνωση, ωστόσο φέτος, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και όχι δια ζώσης», καταλήγει η κα Γαβουνέλη.

Στον τελικό, η ελληνική ομάδα έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές και διοργανωτές τόσο για την επιτυχία τους όσο και για τις γνώσεις και την προετοιμασία της.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ίρις – Αικατερίνη Καμπέρογλου (2ο έτος), Αγγελική Κωνσταντάρα (3ο έτος), Μαρίλια Πλατσά (3ο έτος), Κωνσταντίνο Ψευδό (3ο έτος) και Ευρυδίκη Λιλίτση (4ο έτος).

Την ομάδα προετοίμασαν οι Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Δημήτριος Πανούσιος, Κωνσταντίνα Μελετιάδου και Ειρήνη Ζαχαριάδη ενώ την ακαδημαϊκή επίβλεψη την είχε αναλάβει η καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη. Η εν λόγω διάκριση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά την υψηλή κατάρτιση και τις ερευνητικές ικανότητες των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και το υψηλότατο επίπεδό των φοιτητών της διεθνώς, υπογραμμίζουν οι καθηγητές.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα