back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Στο κόκκινο” η εργοδοτική παραβατικότητα στον τουρισμό και τον επισιτισμό

Διαβάστε επίσης

“Στο κόκκινο” βρίσκεται η εργοδοτική παραβατικότητα με την έναρξη της τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο τουρισμό και τον επισιτισμό.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν να παρανομούν με αδήλωτους εργαζόμενους και υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου, ενώ δεκάδες είναι καθημερινά οι καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Μόλις προχθές στην Μύκονο κατά τη διάρκεια ελέγχων της Τουριστικής αστυνομίας σε 6 επιχειρήσεις και βρέθηκαν να παρανομούν οι 5 από αυτές!

Ειδικότερα:

  • Σε ξενοδοχεία βρέθηκαν 11 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, ένας εκτός ωραρίου εργασίας και ένας που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού
  • Σε ψητοπωλείο εντοπίστηκαν να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και 2 εκτός ωραρίου εργασίας
  • Σε εστιατόριο – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού
  • Σε καφέ μπαρ να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας κα
  • σε εστιατόριο να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο προσλήψεων προσωπικού σε ξενοδοχεία μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας, ώστε να αποφεύγουν την εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης και να αμείβουν το προσωπικό αυτό με τον κατώτατο μισθό.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα