back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών, την πτήση ζεύγους τουρκικών μαχητικών δυόμιση ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Προσθέτει ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ».

Σε 44 παραβιάσεις σε όλο το Αιγαίο προέβησαν χθες τουρκικά μαχητικά.

Η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο μας και εμείς απαντήσαμε, η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε έκτακτη συνεδρίαση καλεί τα μέλη του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται πανευρωπαϊκά. Φόβους ότι μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί, εξέφρασε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, καθώς όπως είπε οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για πάρτι και φεστιβάλ τους καλοκαιρινούς μήνες.

Περισσότερα από 100 κρούσματα αναφέρθηκαν στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα.

Την πλήρη «απελευθέρωση της Μαριούπολης από τους Ουκρανούς μαχητές ανακοίνωσε στο Ρώσο πρόεδρο ΠΟύτιν ο υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. «Το έδαφος του Αζοφστάλ έχει απελευθερωθεί πλήρως», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Επίσης ανακοίνωσε πως χθες παραδόθηκαν 531 ουκρανοί μαχητές και συνολικά 2.439 από τις 16 Μαΐου.

Σχέδιο τεσσάρων σημείων για την Ουκρανία, παρουσίασε στον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, προτείνεται η δημιουργία διεθνούς ομάδας επιτήρησης της συμμόρφωσης των δύο πλευρών.

Μεταξύ άλλων προτείνεται κατάπαυση του πυρός και αποστρατικοποίηση του μετώπου υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, διμερή συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς.

Σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρνει εμπόδια στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς και με τις ηγεσίες των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Επίσης από σήμερα το πρωί η Gazprom θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία, η οποία αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια όπως είχε ζητήσει η Ρωσία.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε το πιο χρήσιμο κόμμα στον τόπο αγκαλιάζοντας τις ανησυχίες των Ελλήνων υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Έκανε λόγο για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και ένα νέο πολιτικό ήθος. Ο ίδιος, απέκρουσε την επιδίωξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσουν στη τελική ευθεία προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο δίλημμα «με ποιο μεγάλο κόμμα θα συμπράξει»: Η εποχή της αφαίμαξης της δημοκρατικής παράταξης έχει κλείσει» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στη Τουρκία, καλώντας για άλλη μια φορά τις χώρες της Ευρώπης να μην εξοπλίζουν μία χώρα διεθνή ταραξία: «Δεν σέβεται τις αρχές καλής γειτονίας και τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο και καταπατά συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της. Αυτό για μένα είναι Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό αγωνίζομαι, τόνισε χαρακτηριστικά.

4131 κρούσματα, 16 θανάτους και 159 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Γενεύης διακόπηκαν μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στον περιμετρικό φράχτη. Από βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο φαίνεται ότι μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό πάνω από την περιοχή.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα