back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών την «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων».

Με εντολή του Υπουργού Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Με μία προκλητική απάντηση η Άγκυρα αποποιήθηκε τις κατηγορίες για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και ισχυρίζεται ότι ήταν η απαραίτητη απάντηση σε ελληνικές παραβιάσεις που έγιναν στις 18 Μαΐου.

“Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών ανέφερε ο εκπρόσωπος του State Department Nεντ Πράις, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τουρκικές υπερπτήσεις. Ο κ. Πράις ανέφερε ότι “όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση και όχι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα”.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιδρά στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Όπως ανακοίνωσε θα συνομιλήσει και με τις ηγεσίες των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Από αυτή την ώρα έχει προγραμματίσει η Ρωσική Gazprom να σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία, μετά την άρνηση της φινλανδικής Gasum να πληρώσει σε ρούβλια, όπως έχει ζητήσει η Ρωσία από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Την πλήρη εκκένωση του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη και από τους τελευταίους ουκρανούς μαχητές, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Να υπογραφτεί διεθνής συμφωνία με τις χώρες συμμάχους της Ουκρανίας ώστε να εξασφαλιστεί πως θα καταβληθούν πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία, ζήτησε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια νέου μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του.

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων της ιογενούς αυτής λοίμωξης. Φόβους ότι μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί στην Ευρώπη κατά τη θερινή περίοδο, εξέφρασε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και ένα νέο πολιτικό ήθος, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου του κόμματος. “Φιλοδοξούμε να γίνουμε το πιο χρήσιμο κόμμα στον τόπο, αγκαλιάζοντας τις ανησυχίες των Ελλήνων” υπογράμμισε. Οι εργασίες ολοκληρώνονται αύριο με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αυστραλοί για να αναδείξουν τα μέλη του νέου τους κοινοβουλίου. Τα εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στις 8 το βράδυ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα