back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Διέκοψε σήμερα το πρωί τις εξαγωγές αερίου στη γειτονική Φινλανδία, η ρωσική Gazprom όπως ανέφερε η φινλανδική εταιρία διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου.

Η Gazprom Export απαίτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να πληρώνουν για τις προμήθειες ρωσικού αερίου σε ρούβλια, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, όμως η Φινλανδία αρνείται να το κάνει.

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών για την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, που προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Με μία προκλητική απάντηση η Άγκυρα αποποιήθηκε τις κατηγορίες για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και ισχυρίζεται ότι ήταν η απαραίτητη απάντηση σε ελληνικές παραβιάσεις που έγιναν στις 18 Μαΐου.

“Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση και όχι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, σχολιάζοντας τις τουρκικές υπερπτήσεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιδρά στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Όπως ανακοίνωσε θα συνομιλήσει και με τις ηγεσίες των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Να υπογραφεί διεθνής συμφωνία με τις χώρες συμμάχους της Ουκρανίας ώστε να εξασφαλιστεί πως θα καταβληθούν πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία, ζήτησε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια νέου μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του.

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων της ιογενούς αυτής λοίμωξης. Φόβους ότι μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί στην Ευρώπη κατά τη θερινή περίοδο, εξέφρασε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Συνεχίζονται σήμερα, για 2η μέρα, οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αργά το μεσημέρι οι ομιλίες των πρώην προέδρων του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ χθες απηύθυνε χαιρετισμό ο Κώστας Σημίτης. Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης εστίασε στο τρίπτυχο, ενότητα, αναγέννηση και πολιτική αυτονομία. Άσκησε έντονη κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «και οι δύο έχουν έναν κοινό στόχο. Να αναχαιτίσουν την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Εμείς όμως -πρόσθεσε-ενωμένοι και δυνατοί θα αποδείξουμε στις εθνικές εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επέστρεψε ως ρυθμιστής, αλλά ως πρωταγωνιστής».

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν χθες στη δυτική Γερμανία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό περίπου 40, δέκα από τους οποίους σοβαρά, όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε αρκετές πόλεις, δήλωσαν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στις 8 το βράδυ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα