back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη μία διακοπή στον τελικό του κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ έχει καθυστερήσει τον αγώνα με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ακόμη στο Α ημίχρονο και ενώ προηγείται ο Παναθηναϊκός με σκορ 1-0. Αιτία αυτή την φορά ο σκόρερ Αίτορ ο οποίος πανηγύρισε μπροστά από την εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ και ένα κομμάτι τσιμέντο τον χτύπησε στο χέρι. Ο διαιτητής το είδε και διέκοψε ξανά το ματς. 

Μετά από είκοσι λεπτά διακοπής επέστρεψαν οι ομάδες για να συνεχίσουν με αυστηρή προειδοποίηση ότι στο επόμενο ο κρούσμα θα διακοπεί οριστικά. 

H ευλογιά των πιθήκων δείχνει να είναι προ των πυλών και στην χώρα μας  με ένα ύποπτο κρούσμα. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, μεταφέρονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα. 

«Συμβιβασμό» χαρακτηρίζει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν να ενταχθεί η Ουκρανία σε μια νέα «πολιτική ευρωπαϊκή κοινότητα» που θα επιτρέπει σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενταχθούν στις «ευρωπαϊκές βασικές αξίες». «Δεν χρειαζόμαστε εναλλακτικές για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας στην ΕΕ, δεν χρειαζόμαστε τέτοιους συμβιβασμούς», είπε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο μαζί με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα. 

 Νωρίτερα ο κ. Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ο  πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να λάβει τέλος μόνο με “διπλωματικούς” τρόπους, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο βρίσκονται σε αδιέξοδο.  

Κοινή συναυλία για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στις 4 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής με τον Λεωνίδα Καβάκο σε ρόλο σολίστ και αρχιμουσικού. Η συμβολική αυτή συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία. 

Αβάσιμες και αναληθείς χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τις αιτιάσεις της Άγκυρας περί δήθεν προγενέστερης παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη . Απαντώντας επί της ουσίας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η Αθήνα υπογραμμίζει ότι «οι κατηγορίες αυτές αποτελούν μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης από πλευράς Τουρκίας των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της».  

Τις αντιρρήσεις που εγείρει η Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίαςκαι της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συζήτησαν ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συμφωνούμε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γενς Στόλτενμπεργκ. 

3.424 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21 ενώ ο  αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 156. Από αυτά 1922 εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 257 στην Θεσσαλονίκη.  

Στην Αυστραλία, εκλογική ήττα σήμερα  για την συντηρητική συμμαχία του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του. Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Άντονι Αλμπανέζι φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.  

 Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα