back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Κυπελλούχος στέφθηκε ο Παναθηναϊκός μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια. Οι πράσινοι κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Αϊτόρ στο 34′. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια πριν και κατά τη διάρκειά του, μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των οπαδών των δύο ομάδων με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις.

H ευλογιά των πιθήκων δείχνει να είναι προ των πυλών και στην χώρα μας με ένα ύποπτο κρούσμα. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, που έκαναν διακοπές εμφάνισε εξανθήματα και θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Η Ουκρανία απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμφωνήσει μια εκεχειρία με τη Ρωσία και τόνισε ότι το Κίεβο δεν θα δεχτεί καμία συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών. Ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, παραδεχόμενος ότι η στάση του Κιέβου γίνεται πιο αδιάλλακτη, είπε ότι οι παραχωρήσεις θα γύριζαν μπούμερανγκ στην Ουκρανία επειδή η Ρωσία θα την έπληττε σκληρότερα έπειτα από οποιαδήποτε διακοπή στις εχθροπραξίες.

Τηλεφωνική συνομιλία είχε απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τις τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην χώρα του. Όπως έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία ο Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε την σταθερή στήριξη της Ιταλίας προς την Ουκρανία, με αναφορά, ιδίως, στην ανάγκη να εγκριθεί το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, να ξανανοίξουν τα λιμάνια, αλλά και σε ό,τι αφορά την παροχή στήριξης στο ουκρανικό αίτημα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τις αντιρρήσεις που εγείρει η Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συζήτησαν ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συμφωνούμε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

3.424 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 156. Από αυτά 1922 εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 257 στην Θεσσαλονίκη.

Στην Αυστραλία, εκλογική ήττα σήμερα για την συντηρητική συμμαχία του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του. Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Άντονι Αλμπανέζι φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα