back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιο τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παιχνιδιών Στρατηγικής και Αθλημάτων Σκέψης «Acropolis Open 2022» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 από τις 10:00 έως τις 19:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Παιχνίδια με φιγούρες, ιστορικά επιτραπέζια και παιχνίδια φαντασίας για όλες τις ηλικίες θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες αλλά και το κοινό να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία εξασκώντας παράλληλα την κριτική τους σκέψη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο ΙΔΑΣ (Ιντερνετικές Δεξιότητες και Αθλήµατα Σκέψης) και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

«Η διοργάνωση αποτελείται από δύο σκέλη. Το ανταγωνιστικό και το επίδειξης. Το πρώτο σκέλος αφορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παιχνιδιών Ιστορικών Μαχών, δηλαδή, παιχνίδια στρατηγικής, όπως, το σκάκι αλλά τα πιόνια είναι π. χ. οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Ναπολέοντα κλπ. Αναπαραστάσεις από τον τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Αρχαιότητα ή τον Μεσαίωνα», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΙΔΑΣ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Οι καλύτεροι παίκτες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε αυτό το τουρνουά. Φέτος λόγω πανδημίας θα είμαστε λιγότεροι ωστόσο είναι σημαντικό ότι επιστρέψαμε. Παράλληλα θα διεξαχθούν και κάποια άλλα τουρνουά με ιστορικά επιτραπέζια και παιχνίδια φαντασίας εμπνευσμένα από το Game of Thrones, τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το Marvel Universe και τα Pokemon».

«Το δεύτερο σκέλος αυτό της επίδειξης έχει στόχο να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τα Αθλήματα Σκέψης και, δη, τα δια ζώσης καθώς σήμερα είναι πολύ διαδεδομένα τα αθλήματα σκέψης σε ηλεκτρονική μορφή. Στα επιτραπέζια ωστόσο οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν ή να ανταγωνιστούν παρέα ο ένας δίπλα στον άλλον. Έτσι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για την συμμετοχή του κοινού στα παιχνίδια θα υπάρχει καθοδήγηση και εξήγηση των κανόνων κλπ. Αυτά τα παιχνίδια χωρίζονται σε δύο ομάδες τα συνεργατικά και τα ανταγωνιστικά», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα δοθούν δώρα με κλήρωση στο κοινό ενώ η απονομή βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στις 19:00.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα