back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

Στο τρίπτυχο, ενότητα, αναγέννηση και πολιτική αυτονομία συμπυκνώνεται η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία άνοιξε χθες τις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, που διεξάγεται σε πανηγυρικό κλίμα, με έντονο παλμό και κεντρικό σύνθημα ” Η Κοινωνία στο Προσκήνιο”.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ειλικρίνεια, την ενότητα λόγων και έργων, τον ρεαλισμό και το νέο πολιτικό ήθος που θα διέπει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. «Φιλοδοξούμε να γίνουμε το πιο χρήσιμο κόμμα στον τόπο. Ένα κόμμα που έμαθε να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες των ευάλωτων Ελλήνων και τις ανησυχίες της δημιουργικής Ελλάδας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας απευθύνοντας προσωπικά τον λόγο σε αρκετά σημεία της ομιλίας του στους παριστάμενους πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου τους οποίους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην παράταξη. Συγκινητική η στιγμή κατά την οποία ο κ. Ανδρουλάκης άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο σε μια κενή καρέκλα προς τιμήν της εκλιπούσας πρόεδρου του κόμματος , Φώφης Γεννηματά ενώ ακολούθως προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από τη ζωή της εν μέσω παρατεταμένου χειροκροτήματος από το παριστάμενο κοινό. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό. Σήμερα η παρουσία σας είναι συγκλονιστική, είναι καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έδωσε το ιδεολογικό-πολιτικό στίγμα του κόμματος με πολλαπλές αναφορές στη σοσιαλδημοκρατία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Γινόμαστε ένα κόμμα της προόδου, του ρεαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, έτοιμο να προσφέρει λύσεις και μια ισχυρή κυβέρνηση για έναν λαό που ζητά πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά του για αυτόν, τα παιδιά και τα εγγόνια του».

Άσκησε έντονη κριτική τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας οτι «και οι δύο έχουν έναν κοινό στόχο. Να αναχαιτίσουν αυτό το δυναμικό ξεκίνημα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Σας εγγυώμαι όμως ότι δεν θα τα καταφέρουν», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως ενωμένοι και δυνατοί θα αποδείξουμε στις εθνικές εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επέστρεψε ως ρυθμιστής, αλλά ως πρωταγωνιστής».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το βράδυ των εθνικών εκλογών η παράταξή μας θα είναι στην όχθη των νικητών, ισχυρή, δυνατή, περήφανη. Και θα κοιτάμε στην όχθη των ηττημένων τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν απωλέσει την κοινωνική τους δύναμη.

Εμείς -συμπλήρωσε-σεβόμαστε την ετυμηγορία των εκλογών. Δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο υπό την καθοδήγηση οικονομικών συμφερόντων και αυτό ας το πάρουν χαμπάρι και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να μιμηθούμε τον ακραίο οπορτουνισμό τους για να κατακτήσουμε την εξουσία, διχάζοντας τον ελληνικό λαό».

Το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή 2η μέρα των εργασιών στρέφεται στις ομιλίες το μεσημέρι των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου. Χθες κατά τον χαιρετισμό του ο Κώστας Σημίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη συστηματικής εργασίας για την κατανόηση των προβλημάτων και την επεξεργασία λύσεων και κάλεσε τη νέα ηγεσία σε δράση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το κόμμα βέβαια δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην ανάλυση των φαινομένων. Πρέπει να είναι κόμμα δράσης».

Στο πλαίσιο των σημερινών εργασιών αναμένονται θεματικές ενότητες συζητήσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινωνική κατοικία και το brain drain.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα