back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Ελλάδα σε 29χρονο Αγγλο ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν». Αύριο Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ζεύγους από τη Βρετανία όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΕΡΤ, τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου του πρώτου δείγματος που ελήφθη από τον ασθενή, δείχνουν ότι πρόκειται για ανεμοβλογιά. Ήδη έχει ξεκινήσει ο μοριακός έλεγχος του δεύτερου δείγματος για επαλήθευση αυτού του αποτελέσματος.

Ωστόσο ανησυχία έχει προκαλέσει στον πλανήτη η μετάδοση της ευλογιάς των πιθήκων. Η πρώτη χώρα που επιβάλλει υποχρεωτική καραντίνα είναι το Βέλγιο. Η Νέα Υόρκη ήδη επαναφέρει το σενάριο για την χρήση προστατευτικής μάσκας. Από την άλλη ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε σήμερα από την Θεσσαλονίκη όταν ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα ότι αυτός και οι συνεργάτες του δεν ανησυχούν πως θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο . «Νομίζω ότι ο στόχος όλων μας αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.

2.385 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 156

Μία ημέρα μετά την κατάχτηση του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό υπογράφηκαν στο δημαρχείο της Αθήνας οι συμβάσεις με τις οποίες η Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, περνά στη δεύτερη φάση . Οι υπογραφές από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, και τους εμπλεκόμενους φορείς μπήκαν παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη . «το διπλό όνειρο της Αθήνας και του Παναθηναϊκού αποκτά επιτέλους «σάρκα και οστά». «Με αυτές τις υπογραφές, περνάμε αποφασιστικά στο επόμενο στάδιο της υλοποίησης.”, αναφέρει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων. «Η χρηματοδότηση εξασφαλισμένη, οι άδειες επίσης. Σε λίγους μήνες θα είναι όλα έτοιμα» σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης

Αρχίζει ο εξεταστικός μαραθώνιος για τους μαθητές του λυκείου, που θα κορυφωθεί τον Ιούνιο με τις πανελλαδικές εξετάσεις για τους τελειόφοιτους Αύριο ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του λυκείου, για τους μαθητές που ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τα μαθήματα. Οι εξετάσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, για της μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και στις 31 Μαΐου για τους τελειόφοιτους της τρίτης τάξης

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου του κόμματος. Νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του τόνισε ότι “Η νίκη είναι κοντά όποτε επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τις εκλογές” και εμφανίστηκε επικριτικός έναντι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ανήκουν στις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος , του ελιτισμού και του λαϊκισμού.

Στο Λονδίνο, τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία τυλίχθηκαν στις φλόγες , ως αποτέλεσμα φωτιάς που ξέσπασε από ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη μεταφορών. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι άκουσε έναν «απίστευτο θόρυβο , προσθέτοντας ότι είδε ένα λεωφορείο να εκρήγνυται «σε μια μπάλα φλόγας».

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο μετρό της Νέας Υόρκης, σκοτώνοντας έναν επιβάτη. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν ενώ ο συρμός του μετρό ήταν εν κινήσει, κοντά σε σταθμό του Μανχάταν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Κλάρα Μπιρέλ και προκρίθηκε στον β’ γύρο του Roland Garros. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε νωρίτερα τη νίκη επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα