back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γ. Λεχουρίτης: Με αφορμή τον πόλεμο η κερδοσκοπία καλά κρατεί

Διαβάστε επίσης

«Με αφορμή τον πόλεμο η κερδοσκοπία καλά κρατεί και οι κερδοσκόποι “χορεύουν” εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή» δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες τις περισσότερες αυξήσεις.

«Οι αυξήσεις στις τιμές τροφίμων, καυσίμων και ενέργειας δεν δικαιολογούνται. Η ακρίβεια υπήρχε πριν το πόλεμο και συνεχίζει και καλπάζει σε ξέφρενους ρυθμούς και σε επικίνδυνα μονοπάτια τα οποία δεν βλέπω να έχουν τελειωμό» σημείωσε.

Όπως εξήγησε «το σιτάρι το οποίο εισάγεται σε μεγάλο βαθμό από την Ουκρανία επηρεάζει την αύξηση στα παράγωγά του, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επηρεάζει την αύξηση, για παράδειγμα, στα όσπρια ή στο χαρτί υγείας»

Τέλος τόνισε ότι για τη βελτίωση της κατάστασης, δεν αρκεί η μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα. Απαιτείται μείωση του ΦΠΑ και στις υπηρεσίες, ώστε να φθάσει και στους καταναλωτές διότι η μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα καταλήγει στον επιχειρηματία και όχι στον καταναλωτή.

«Στοχευμένα θα μπορούσε να μειωθεί ο ΦΠΑ σε κατηγορίες υπηρεσιών, όπως είναι στο ρεύμα, στα καύσιμα, στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία και στο νερό, ώστε να πάρει μια ανάσα ο πολίτης. Αν μειώσεις τον ΦΠΑ στον καφέ, αυτή η μείωση δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει στο καταναλωτή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα