back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρόδος: Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία με τον Χρ. Στυλιανίδη

Διαβάστε επίσης

Ευρεία σύσκεψη για προστασία των δασικών περιοχών και για την ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

Συμμετείχαν στη σύσκεψη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς, ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πρόληψη και η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, επεσήμανε ο υπουργός κ. Στυλιανίδης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον βαθμό ετοιμότητας που υπάρχει στο νησί της Ρόδου.

«Η Ρόδος είναι role model στο ζήτημα της συνεργασίας των τοπικών δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει και στην υλοποίηση τους έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό καλύτερα» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, επισημαίνοντας ότι η σύσκεψη αυτή, όπως και οι άλλες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποτελούν μέρος αυτής της προετοιμασίας.

Ο υπουργός αναφερόμενος στους σχεδιασμούς για καθαρισμούς των δασών, την ενίσχυση της χώρας με εναέρια μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την ίδρυση σώματος «δασοκομάντο» τόνισε ότι είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας και ξέρουμε, όπως είπε, ότι είναι δύσκολη. Όπως μάλιστα επεσήμανε, για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στην προσπάθεια αυτή απαιτείται η συναίνεση και η συνεργασία όλων.

Την ικανοποίηση του για την συνεργασία και τις προσπάθειες που γίνονται εξέφρασε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τονίζοντας ότι αυτή είναι πράγματι η μεγάλη δική μας κατάκτηση και σε όλα τα νησιά.

«Είμαστε ήδη μέσα σε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο και σε αυτό και η Πολιτική Προστασία έχει παίξει σημαντικό ρόλο, αφού η διαχείριση της πανδημίας κατά το 2020 και 2021 μας έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσουμε εμπιστοσύνη.

Οι προκλήσεις, είναι δοκιμασίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και εμείς αυτό το κάνουμε με αποφασιστικότητα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Από την επαναλειτουργία και το μέλλον της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, την παρουσία των εναέριων πυροσβεστικών μέσων στη Ρόδο, μέχρι τη συντήρηση και τη διάνοιξη των δασικών δρόμων, ήταν η ατζέντα της σύσκεψης με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό του ΠΣ, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, που κάλυψε όλο το φάσμα της θεματολογίας γύρω από την προετοιμασία και τον συντονισμό κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Η ευθύνη και η πρόκληση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της διαφύλαξης του δασικού οικοσυστήματός μας, μας βρίσκει όλους μαζί ενωμένους και ευθυγραμμισμένους προς τον κοινό στόχο. Ο Δήμος Ρόδου με όλο τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει κάθε πρωτοβουλία πρόληψης και να δώσει τη μάχη για την αποτροπή και την αποτελεσματική αντιμετώπιση, συμβάντων που τυχόν εκδηλωθούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα