back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρολάν Γκαρός: Οι απουσίες από τη μεγάλη γιορτή στο Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Αρχίζει σήμερα (22/5) -και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου- το περίφημο τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός, το δεύτερο (από τα τέσσερα) τουρνουά Grand Slam της σεζόν και φυσικό το μοναδικό που γίνεται στο χώμα.

Ένα τουρνουά με τριπλή ελληνική παρουσία -Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου- στο κυρίως ταμπλό, με γεμάτες -από θεατές-εξέδρες, αλλά και πολλές απουσίες.

Ανάμεσα σε άλλους, οι Ματέο Μπερετίνι, Γκαέλ Μονφίς, Ρότζερ Φέντερερ, Άντι Μάρεϊ στους άνδρες και Ελίνα Σβιτολίνα, Σοφία Κένιν και οι αδελφές Ουίλιαμς στις γυναίκες δεν θα αγωνιστούν στο γαλλικό Open.

Αυτή είναι η σχετική λίστα των απόντων, όπως την παρουσιάζει η γαλλική αθλητική εφημερίδα “L’ Equipe”:

Ματέο Μπερετίνι (26 ετών)
Η κατάταξή του: 10ος
Γιατί λείπει: Χειρουργήθηκε στο δεξί χέρι στα τέλη Μαρτίου, ο Ιταλός αποφάσισε να παραλείψει τη σεζόν στο χώμα. Θα επιστρέψει αργότερα.

 

 

Ρομπέρτο Μπαουτίστα (34 ετών)
Κατάταξη: 19ος
Γιατί λείπει: Εξαιτίας τραυματισμού στον δεξιό καρπό, ο Ισπανός δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός.

 

 

 

Γκαέλ Μονφίς (35 ετών)
Η κατάταξή του: 22ος
Γιατί λείπει: Τραυματίας από το τουρνουά του Μόντε-Κάρλο στη δεξιά φτέρνα, πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

 

 

 

Ρότζερ Φέντερερ (40 ετών)
Η κατάταξή του: 46ος
Γιατί λείπει: Εξακολουθεί να αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στο δεξί γόνατο τον Αύγουστο του 2021, περισσότερο από ένα μήνα μετά τον τελευταίο αγώνα του στο Γουίμπλεντον.

 

 

Άντι Μάρεϊ (35 ετών)
Η κατάταξή του: 69ος
Γιατί λείπει: Αν και ο λόγος δεν είναι γνωστός, ο Σκωτσέζος αρχικά σχεδίαζε να παραλείψει τη σεζόν στο χώμα, πριν αποδεχτεί την πρόσκληση να παίξει στη Μαδρίτη. Ο 35χρονος Βρετανός, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος αποχώρησε από τον 3ο γύρο στο τουρνουά της Μαδρίτης, λόγω τροφικής δηλητηρίασης, δεν έχει αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός από το 2020, όπου και είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Σταν Βαβρίνκα.

 

Νικ Κύργιος (27)
Η κατάταξή του: 76ος
Γιατί λείπει: Ο Αυστραλός δεν κρύβει πλέον την αποστροφή του για το χώμα. Δεν έχει παίξει στο Ρολάν Γκαρός από το 2017. Ο Κύργιος, πάντως, δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει το 2023.

 

 

Κέι Νισικόρι (32 ετών)
Η κατάταξή του: 84ος
Γιατί λείπει: Είναι τραυματίας στο αριστερό ισχίο. Ο Ιάπωνας χειρουργήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Δεν έχει παίξει από το Indian Wells, τον Οκτώβριο του 2021, και θα μπορούσε να επιστρέψει στα κορτ στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου.

 

Ζερεμί Σαρντί (35 ετών)
Η κατάταξή του: 344ος
Γιατί λείπει: Τραυματίας στο γόνατο, ο Γάλλος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα παίξει σε κανένα τουρνουά το 2022 και «θα έκανε τα πάντα» για να επιστρέψει το 2023.

 

 

Ελίνα Σβιτολίνα (27 ετών)
Η κατάταξή της: 32η
Γιατί λείπει: Τραυματισμένη στην πλάτη και ψυχικά εξουθενωμένη από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα της, την Ουκρανία, η Σβιτολίνα αποφάσισε στα τέλη Μαρτίου να αποσυρθεί από το σιρκουί μετά τον αποκλεισμό της στον δεύτερο γύρο του τουρνουά κατηγορίας WTA 1000 στο Μαϊάμι. Η Ουκρανή ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι είναι έγκυος σε μια κόρη που θα γεννηθεί τον Οκτώβριο.

 

Μαρκέτα Βοντρούσοβα (22 ετών)
Η κατάταξή της: 35η
Γιατί λείπει: Η Τσέχα, φιναλίστ-έκπληξη στο Ρολάν Γκαρός του 2019, είπε τη Δευτέρα ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό καρπό, λόγω προβλήματος που της προκαλούσε πόνο για αρκετές εβδομάδες.

 

Σοφία Κένιν (23 ετών)
Η κατάταξή της: 149η
Γιατί λείπει: Ένας τραυματισμός στον δεξιό αστράγαλο, τον οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια του τουρνουά του Μαϊάμι τον Μάρτιο, την κρατάει μακριά. Νικήτρια του Αυστραλιανού Open και φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός για το 2020, η Αμερικανίδα δεν είχε παίξει το 2021, μετά τον αποκλεισμό της στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον. Το 2022 είχε μόνο δύο νίκες.

 

Σερένα Ουίλιαμς (40 ετών)
Η κατάταξή της: 246η
Γιατί λείπει: Απουσιάζει μετά την αποχώρησή της στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον τον Ιούνιο του 2021, η Αμερικανίδα με 23 τίτλους σε τουρνουά Grand Slam άφησε να εννοηθεί στις αρχές Απριλίου ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο Γουίμπλεντον.

 

Βένους Ουίλιαμς (41)
Η κατάταξή της: 530η
Γιατί λείπει: Η παρουσία της σε αυτή τη λίστα μπορεί να εκπλήξει, αφού η Αμερικανίδα, η οποία έχει κατακτήσει 7 τουρνουά Grand Slam στο μονό, δεν έχει παίξει σε αγώνες από τον Αύγουστο του 2021. Εκτός από το 2011, όπου αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού στην κοιλιά, η Βένους δεν έχασε τουρνουά του Ρολάν Γκαρός μεταξύ 1997 και 2021. Η Βένους δεν αγωνίστηκε στο US Open του 2021 ούτε στο Australian Open του 2022, ένα τουρνουά όπου είχε λάβει ωστόσο πρόσκληση. «Ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο και φυσικά θα σας ενημερώσω μόλις το μάθω, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα έρθει σύντομα» είπε σε βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι της στο Youtube.

 

Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (30 ετών)
Η κατάταξή της: 21η
Γιατί λείπει: Η φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός του 2021 εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στο αριστερό γόνατό της και έχει παίξει μόνο τρία τουρνουά το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γαλλικό Open θα μοιράσει 43,6 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο περισσότερο από 6,8% σε σχέση με το τουρνουά του 2019, το τελευταίο που έλαβε χώρα σε συνθήκες προ πανδημίας, αφού το 2020 διεξήχθη σε άλλη ημερομηνία και χωρίς κοινό και πέρυσι τα οικονομικά έπαθλα είχαν δεχθεί τον αντίκτυπο από την κρίση που προκάλεσε η Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα